Skip to main content
 • Home
 • Activiteiten
 • Seminarie: De zeven eigenschappen van inspirerend leiderschap
zeven eigenschappen

Seminarie: De zeven eigenschappen van inspirerend leiderschap

Bekroond als het beste persoonlijk leiderschapsprogramma ter wereld helpt de 7 Habits of Highly Effective People®, de tijdloze principes van effectiviteit in lijn met moderne technologie en toepassingen, om uw doelstellingen te bereiken.

Dit bekende boek van Stephen Covey staat al jaren aan de top van elke boekenlijst op het gebied van management en persoonlijke ontwikkeling. Naarmate de wereld meer VUCA wordt, zijn de training en het boek steeds relevanter, simpelweg omdat het gaat om de basisprincipes van effectiviteit.

U zal als ondernemer pas duurzame successen boeken als u in staat bent om effectief te leiden, een positieve invloed te hebben op anderen, anderen kan engageren, met hen kan samenwerken en wanneer u erin slaagt om uw vaardigheden steeds te verbeteren en te vernieuwen. Deze elementen zijn de basis van effectiviteit op persoonlijk, team en organisatorisch vlak.

The 7 Habits of Highly Effective People® is een solide framework om persoonlijk en interpersoonlijk leiderschap op te bouwen of te optimaliseren.

Inhoud

Effectieve individuen behalen 2 overwinningen in het leven: de overwinning op zichzelf (wanneer ze zelfbeheersing en zelfdiscipline leren ontwikkelen) en de overwinning met anderen (wanneer ze diepe en duurzame relaties met anderen kunnen ontwikkelen). Naarmate ze zich de 7 Habits® eigen maken, evolueren ze van afhankelijk van anderen naar onafhankelijk en tenslotte naar wederzijdse afhankelijkheid: optimale en synergetische samenwerking.

We zoomen in op de 7 gewoontes van Effectief Leiderschap, onderzoeken de onderliggende principes en definiëren de nodige competenties.

 • Gewoonte 1: Wees proactief
 • Gewoonte 2: Begin met het eind in gedachten
 • Gewoonte 3: Belangrijke zaken eerst
 • Gewoonte 4: Denk win-win
 • Gewoonte 5: Eerst begrijpen, dan begrepen worden
 • Gewoonte 6: Creëer synergie
 • Gewoonte 7: Houd de zaag scherp

Leerproces

Het 7 Habits® leerproces bestaat uit volgende fasen:

7 habits proces

Voorbereiden
De online bevraging (assessment) meet de individuele effectiviteit. Het assessment zorgt voor concrete feedback die gericht is op gedragsverandering. Deelnemers kunnen ook feedback vragen van hun leidinggevende, hun collega’s en teamleden.

Leren en oefenen
Een heel interactieve en praktijkgerichte classroom workshop van 3 hele dagen, gebaseerd op principes van persoonlijke effectiviteit om diepgaande bewustwording te combineren met concrete persoonlijke groei.

Leven
Met behulp van het ‘7x7 contract’ gaan deelnemers 7 weken lang dagelijks aan de slag met de concrete integratie van de 7 Habits®. Ze worden daarbij ondersteund door een iOS en Android app en door praktische toepassingskaartjes om zich effectieve gewoontes eigen te maken.

Trainer

Veronika Wuyts - FranklinCovey Belgium

7 habits of effective people

Meer info

Inschrijven voor dit seminarie kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Kaat Creupelandt, 056 23 50 58.

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 1375 euro
 • Niet-leden: 1995 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

U kan gebruik maken van de kmo-portefeuille. Zie www.kmo-portefeuille.be Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de betreffende opleiding. Erkenningsnummer Voka voor opleidingen: DV.O104126.

Annuleren kan enkel schriftelijk (per brief of fax) min. 7 werkdagen voor de aanvang van het seminarie. Zoniet blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd.  Een ingeschreven deelnemer mag zich evenwel door een andere persoon laten vervangen.

Kmo-portefeuille

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD Worx