Skip to main content
  • Activiteiten
  • Seminarie: De ins en outs voor het binnenhalen van buitenlands talent

Seminarie: De ins en outs voor het binnenhalen van buitenlands talent

Het tekort aan personeel is nog nooit zo erg geweest als nu. De komende jaren zien we die situatie niet beteren, integendeel. De arbeidsmarktkrapte zou ons allemaal moeten aanzetten om over de grenzen te kijken: het buitenland biedt niet alleen troeven als reisbestemming maar ook als talentenpool! Toch merken we heel vaak koudwatervrees om de internationale talentenvijver te gaan verkennen. In dit seminarie reiken we alvast concrete handvatten aan om te starten met internationale rekrutering.

Digitalisering, opleiding en activering van werkzoekenden en niet-actieven zullen niet volstaan om de arbeidsmarktkrapte op te lossen. We moeten samen de ambitie hebben om voorbij te kerktoren te kijken en de landsgrenzen te overstijgen, ondanks alle maatschappelijke gevoeligheden. We moeten af van het negatief etiket dat op migranten gekleefd wordt. Economische migranten - lees: internationale talenten - creëren een win-win situatie voor onze ondernemingen.

Als we concurrentieel willen blijven in de toekomst, moeten we nu de durf hebben om de landsgrenzen over te steken om te rekruteren. Onze buurlanden tonen al hoe het moet. Internationaal talent werkt.

In dit seminarie schetsen we het kader waarbinnen internationale talenten aangetrokken kunnen worden, en met welke aspecten je moet rekening houden. We duiden de verschillende stappen in het proces, en geven de drempels en kansen aan bij het oversteken van de oceanen naar andere continenten.  

Programma

Tijdens dit seminarie gaan we dieper in op volgende vragen:

  • Voor welke profielen kan/mag ik kijken naar het buitenland?
  • Hoe zoek je talenten binnen Europa, en hoe buiten Europa?
  • Hoe verloopt de single permit procedure?
  • Wat zijn de procedurele voorwaarden om internationaal talent aan te trekken?
  • Welke documenten zijn noodzakelijk?
  • Welke informatie moet je allemaal meegeven aan een arbeidsmigrant?
  • Wat moet een arbeidsmigrant zelf in orde brengen eens die in België aankomt? Hoe voorzie ik in een goede onboarding?
  • Hoe kan je als onderneming een betere sociale en culturele integratie mogelijk maken? Wat is het belang van diversiteit en inclusie?

Voor wie?

Voor gemotiveerde hr-professionals, hr-verantwoordelijken en zaakvoerders die met een open blik naar de toekomst durven kijken

 

Accent internationaal talent

 

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies/Menselijk kapitaal

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

200 euro

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag