Skip to main content
 • Activiteiten
 • Seminarie: Attention management voor de leidinggevende binnen een productie omgeving

Seminarie: Attention management voor de leidinggevende binnen een productie omgeving

Focus en aandacht houden om breinvriendelijk te werken.

Aandacht is het nieuw IQ. In deze dagopleiding leer je om je brein veerkrachtig te houden op het werk en zo weerstand te bieden aan de aandachteconomie als bureauwerker. Je werkt rond aandacht en focus om meer breinvriendelijk, efficiënt en stressvrij te werken in een digitale werkomgeving. Oppervlakkigheid, afleiding en drukte brengen ons in een negatieve spiraal die stress veroorzaakt en onze effectiviteit doet afnemen. Aandachtig werken daarentegen stimuleert de productiviteit en de flow die ons veerkrachtig maken en efficiënter laten werken. We houden controle over onze tijd en onze bureau workflow. 

Deze opleiding omvat de volgende delen:

 • Bewustzijn: het nieuwe hybride werken, de aandachteconomie en de werking van het brein met betrekking tot stress en focus.
 • Zelfcontrole: kiezen voor digitaal minimalisme en aandacht
 • In actie: tips om breinvriendelijk en gefocust te plannen en te werken als kenniswerker.

Deze opleiding helpt je de volgende  vaardigheden te versterken:

 • Inzicht in de werking van het brein en digitale stressoren
 • De aanpak van digitale overvloed, stoorzenders en tijdsdieven 
 • De basisprincipes van focus: 
  • opbouw van focus (precommitment en prioriteiten, aandachtrituelen)
  • kwaliteit en kwantiteit van focus (aandachtkalender, 3F-methode, basisregels planning)
  • aandachtherstel

Deze opleiding helpt je tijd vrij te maken, die je kunt gebruiken voor het beheren van je team en om de organisatie van je team te herbekijken en eventueel aan te passen. Deze opleiding zorgt er voor dat je naast je bureauwerk ook voldoende tijd hebt om aanwezig te zijn op de werkvloer.  De vooruitgang die je boekt in aandachtig werken heeft een positieve invloed op je rol als coach en leidinggevende. Jouw voorbeeld kan inspirerend en motiverend werken voor je medewerkers om ook hun focus en aandacht te verbeteren om stressvrij en breinvriendelijk te werken.

Doelgroep

Dit seminarie is gericht op leidinggevenden binnen een productieomgeving die gemiddeld 70% van hun werktijd bureauwerk uitvoeren. 

Spreker

Els Catry is een ervaren coach met een specialisatie in aandachtsmanagement, veekracht, interpersonlijk- en teamvaardigheden. Els neemt je met al haar enthousiasme mee in de principes van attention management zodat je leert om breinvriendelijk en gefocust te werken. 

Voor meer info kan je terecht bij Lisa Den Tandt.

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9a
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 400 euro
 • Niet-leden: 600 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

Aantal opleidingsuur: 6

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag