Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Scouting 4.0: Maak kennis met Industrie 4.0 in innovatieve bedrijven van bij ons

Scouting 4.0: Maak kennis met Industrie 4.0 in innovatieve bedrijven van bij ons

Ben jij klaar om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen? Wil je efficiënter werken met kortere doorlooptijden en optimale processen? Benieuwd welke rol data hierin opneemt? Dan is deze unieke kans iets voor jou!

In vijf sessies ga je op bezoek bij vier innovatieve bedrijven en een technologisch toplabo. Deze Vlaamse pioniers hebben al de eerste stappen gezet in het doorgedreven gebruik van data en delen graag hun kennis en ervaring met jou. Je ontdekt hoe ze hun medewerkers hebben betrokken, welke hindernissen ze tegenkwamen en welke technologieën ze uiteindelijk hebben gekozen.

Het traject sluit je af met een bezoek aan het state-of-the-art cocreatiecentrum van Flanders Make in Kortrijk. Hier zie je de nieuwste infraflex-omgeving, waar bedrijven op een flexibele manier experimentele opstellingen kunnen creëren en optimaliseren via datagestuurde en modelgebaseerde technieken. Een unieke kans om te zien hoe de nieuwste technologieën worden gebruikt voor bedrijfsoptimalisatie.

Schrijf je nu in en ontdek hoe jij jouw bedrijf naar het volgende niveau kan tillen!

Programma

Vrijdag 24 maart 2023 – STAS, Waregem
Het efficiënt beheren van een uitgebreid productportfolio met hoge variatiegraad is een uitdaging. STAS, een derde generatie familiebedrijf en trailerfabrikant, nam deze uitdaging aan. In samenwerking met Squadron werd deze complexiteit beheersbaar door het slim digitaliseren van hun bedrijfsprocessen, van verkoop tot op de werkvloer, een ware end-2-endtransformatie.

Vrijdag 21 april 2023 – Agristo, Wielsbeke
Agristo, een wereldleider in de ontwikkeling en productie van diepgevroren aardappelproducten, heeft ambitieuze doelstellingen rond waterverbruik: 10% minder waterverbruik per ton eindproduct & 50% van al hun water uit een duurzame bron halen. Om dit te realiseren bouwde Agristo in samenwerking met Factry een Smart Water Management Dashboard. Dankzij het gebruik van IoT-toepassingen zoals slimme sensoren en het verzamelen van real-time data wordt geen druppel water meer verspild.

Vrijdag 9 juni 2023 – Voestalpine Sadef, Hooglede Gits 
Voestalpine Sadef is gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte stalen profielen. Om deze complexe producten te vervaardigen vereisen ze geavanceerde machines, waardoor het onderzoeken van een stilstand, vaak een uitdagende zoektocht is doorheen diverse machinegegevens. In samenwerking met Vintecc ontwikkelde Voestalpine Sadef een oplossing voor de lange termijn, via het platform CAPTURE verzamelen en visualiseren ze lokale data tot nieuwe inzichten en concrete acties.

Vrijdag 20 oktober 2023 – SYN+ & Provet Dierenarts Praktijk, Kortemark 
De omschakeling naar Industrie 4.0 gaat verder dan enkel maakbedrijven; SYN+ en Provet DAP bewijzen dit. Door het slim gebruik van sensoren en data-analyses gaan ze volop voor het bewuster toedienen van antibiotica in de pluimvee- en varkenshouderij. Met een proactieve aanpak richten ze hun aandacht op het verbeteren van de levenskwaliteit, gezondheid en management van dieren. Een duidelijk voorbeeld van data als bron voor meer toegevoegde waarde. 

Vrijdag 24 november 2023 – FlandersMake
Het cocreatiecentrum van Flanders Make in Kortrijk is een paradepaardje. Door de sterke focus op digital twins, slimme robotisering en automatisering geeft het ons een blik op de toekomst. Een unieke kans om te zien hoe de nieuwste technologieën worden gebruikt voor bedrijfsoptimalisatie.

Doelgroep

Kmo-bedrijfsleiders, COO's, CIO's, Technische directeurs, Procesleaders, IT-managers, Innovation managers, Production managers, Industrial engineers, Lean experts, Smart Factory managers

VLAIO

Contactpersoon

Frederik Delodder

adviseur Digitalisering en Innovatie

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 1.000 euro
Niet-leden: 1.000 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de contactpersoon, uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de reeks. Bij laattijdige annulering blijft het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag