Skip to main content
Close the deal
 • Online

Sales class - Close the deal

Sluit het verkoopgesprek af met een handtekening

Eén ding is duidelijk: een toverformule voor het afsluiten van contracten bestaat niet. De kunst bestaat erin om het volledige verkoopproces goed te laten verlopen. Een logische volgende stap is dan de klant om een beslissing vragen. Vaak loopt het daar echter mis. Ofwel durft de verkoper niet naar het akkoord van de klant te vragen ofwel doet hij het veel te vroeg in het verkoopproces, op het moment dat de klant er nog niet klaar voor is. De workshop “Close the deal” neemt het afsluitproces onder de loep en geeft je tal van inzichten, tips en tricks om je het closen in de toekomst makkelijker te maken. Op het einde van de sessie ga je naar huis met een persoonlijk actieplan dat je s’anderdaags al in de praktijk kan uittesten ! 

Programma
Het programma is op een logische en gestructureerde manier opgebouwd rond een aantal vragen:

 • Wat is de rol van een goede oven bij het maken van een lekkere cake?
 • Hoe ziet het AANkoopproces bij de klant uit ? Hoe kunnen we het VERkoopproces daar optimaal laten op aansluiten ?
 • Hoe kan je in elke fase van het verkoopsgesprek afsluiten ( = vrijblijvendheid wegnemen, = “ja” krijgen van de klant) zodat hij op het einde nog moeilijk “neen” kan zeggen ? 
 • Welke weerstanden of “neen’s” van de klant heb  je ? Hoe kan je ze “neutraliseren” ?
 • Welke technieken kan je inschakelen om je prijs te minimaliseren en zo sneller een “ja” te krijgen ?
 • Welke 2 communicatievormen en -houdingen leiden het snelst tot een deal ?
 • Test : hoe zit dat bij jou ?
 • Wat doen we als verkoper met koopsignalen? En met waarschuwingssignalen?
 • De laatste toezegging van de klant: is er een toverformule?
 • Je voorstel op maat is klaar : op welke 3 verschillende manieren kan een klant reageren? Hoe ga je daar best mee om ? En welke 9 technieken heb je om nu definitief te “closen” ?

Doelgroep
Deze workshop richt zich tot iedereen die in zijn beroepsleven met klanten onderhandelt om een verkoop af te sluiten: de verkoper, de account manager, de salesmanager, de verkoopsleider, de televerkoper etc.

Interesse in de andere Sales Classes? Schrijf je in voor één van de 5 classes:

Jouw trainer voor deze sales class:
Jan Lux - Learning by Lux bvba, 
Jan is een man van de praktijk en iemand die spreekt vanuit ervaring. Zijn trainingen zijn geen saaie theoretische bedoening, maar een échte workshop waar interactiviteit en voorbeelden uit de realiteit centraal staan. Hij zat in het verkoopsvak bij Philips Consumer Products, Axa Royale Belge en Mediahuis (Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, ...). Voor deze laatste groep is hij nog altijd sales-coach én -trainer. 
 

jan

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Mechelen)
Onze-lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€360 Excl. BTW

Niet-leden:
€540 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €360/leden en €540/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 28 mei is het projectbedrag als lid van Voka €324. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 7 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30

Van Dessel Insurance
Ontdek onze 4-daagse boost your business bootcamp!
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl