Skip to main content

Sales class 3: Optimaliseer je salesgesprek

Haal het maximum uit je gesprekken

Tijdens deze class verneem je hoe je een geoptimaliseerd salesgesprek voert met jouw klant waarbij je gouden informatie verkrijgt en hem in een volgende fase overtuigt van jouw meerwaarde door relevante “reference selling”. Elke salesprofessional weet dat het ontdekken van de nood van de klant een onmisbare stap is. Toch zien heel wat verkopers de échte behoefte van de klant niet. 

Je leert diepgaand polsen naar de behoefte van jouw klant via diverse vraagtechnieken en vooral “op zo’n manier vragen te stellen dat de klant deze vragen wil beantwoorden.. De focus ligt op het voeren van een strategisch verkoopgesprek dat toch naturel overkomt, zowel face-to-face als telefonisch.

Inhoud

  • Een goed face-to-face verkoopgesprek (of telefoongesprek) voorbereiden
  • Strategisch peilen naar de essentiële behoefte van uw klant
  • De klant motiveren om jouw vragen te beantwoorden
  • Inoefenen van verschillende vraagtechnieken 
  • De verkregen informatie optimaal gebruiken om op een fijne aanvaardbare manier af te sluiten en te verkopen

Elke Cornelissens  - LISS

Elke excelleert door een commerciële gedrevenheid, marktanalyse en neus voor opportuniteiten. Door haar coachende skills laat ze mensen vanuit hun persoonlijke talenten tot resultaatgerichte relatiebeheerders en sales managers uitgroeien. Doorhaan haar carrière was Elke betrokken bij verschillende aankooptrajecten en heeft ze dus inzicht in aankoopmotivatoren en processen. Vanuit haar luisterbereidheid en pragmatische aanpak, zet Elke graag haar enthousiasme, creativiteit en nieuwe ideeën in om tijdens de opleiding jouw vragen te beantwoorden.  
 

Elke cornelissens - Liss

Interesse in de andere sessies van dit traject? Schrijf je dan in voor het hele traject of één van de volgende 4 classes: 

Telkens van 9.00u tot 17.00u

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka - KvK Mechelen-Kempen
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€360 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: T.e.m. 28/1 betaal je als Voka-lid slechts €324.

Niet-leden:
€540 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €360/leden en €540/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 28 januari is het projectbedrag als lid van Voka €324. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 7 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

KMO-portefeuille

Meer info?

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Ontdek onze vacatures!