Skip to main content
eximport
 • On- en offline

Professioneel gestructureerd inkoopproces

Wil jij een professioneel gestructureerd inkoopproces realiseren binnen je bedrijf? Schrijf je dan zeker in voor deze tweedaagse, hybride opleiding op 3 en 11 maart 2021 en leer inkopen volgens de regels van de kunst!

In de internationale context waarin velen van ons vandaag werken, willen we onze inkoopbeslissingen niet laten afhangen van een “gut-feeling”. Een grondige voorbereiding en gedegen aanpak kunnen helpen om tot gefundeerde aankoopbeslissingen te komen. De bedoeling van de sessies is om deelnemers te laten kennismaken met een professioneel, gestructureerd inkoopproces. Zeg maar “Inkopen volgens de regels van de kunst”. Daarbij staan we stil bij enkele theoretische modellen die een kader scheppen. We lichten vervolgens toe, hoe je deze pragmatisch, in de praktijk kan toepassen om maximaal impact te realiseren. Maximale impact betekent bv: kosten reduceren, risico reduceren, waarde toevoegen.

Programma
 • Interne analyse: uitgavenpatroon begrijpen
 • Externe analyse: begrip krijgen van de aanbiedersmarkt en externe invloeden die impact hebben op je inkoopbeslissing   
 • Je organisatie mobiliseren om deel te nemen aan een professioneel inkooptraject
 • De inkoopstrategie bepalen
 • De markt opgaan met een professionele inkoop-aanpak: van Request for Information tot onderhandeling
 • Aandachtspunten bij contractering
 • Je leveranciers gaan managen
   
Doelgroep en voorkennis

Deze opleiding richt zich tot  deelnemers met inkoopverantwoordelijkheid binnen de onderneming, die interesse hebben om inkoop op een professionele manier aan te pakken.  
Er is geen specifieke voorkennis vereist. 

Docent

Manu Vandeweyer, Managing Partner bij Solvint.  

Solvint is gespecialiseerd in inkoop- en supply chain advies aan bedrijven uit diverse sectoren. In zijn rol is Manu oa. verantwoordelijk voor het begeleiden van inkoop verbetertrajecten bij klanten. Naast deze activiteiten, geeft hij regelmatig opleiding aan professionals over diverse onderwerpen in het brede inkoopdomein.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 4 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Christine Thonnon

Adviseur internationalisatie

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 250,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

VDAB
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo