Preventieforum cyclus 2018-2019

24/09/2018

Safety doesn’t happen by accident. 

Dit forum staat voor het uitwisselen van praktijkervaringen, het inpikken op nieuwe wetgeving en trends in safety en het uitbouwen van een boeiend netwerk van collega-preventieadviseurs. Het is een lerend netwerk waarin ervaringsuitwisseling tussen preventieadviseurs centraal staat. Concrete challenges, trends in safety, veranderende wetgeving, welzijn, ergonomie, … zijn allemaal topics die behandeld kunnen worden gedurende het traject, waarbij de groep zelf de agenda bepaalt. De sessies worden gekoppeld aan bedrijfsbezoeken die inspireren op het vlak van preventie en welzijn.

Mogelijke topics

  1. Veranderingen in wetgeving
  2. Nieuwe trends in het land van welzijn en veiligheid
  3. Ergonomie en het 'nieuwe werken'
  4. Veilig werken met (sub)contractors, werk- en vuurvergunningen, …
  5. Veiligheidsbeheerssystemen: tools, tricks & tips
  6. Ongevallen & incidenten, en hoe ze te vermijden
  7. Preventieadviseurs en psychosociale risico’s

Sessies

In elke sessie wordt er dieper ingegaan op een van de gekozen topics. Dit vanuit de ervaring van een van de deelnemende bedrijven, of via een externe ervaringsdeskundige. De sessies worden gekoppeld aan inspirerende bedrijfsbezoeken. Zo waren we in het verleden reeds te gast bij Brouwerij Huyghe, Victor Buyck Steel Constructions, Daikin Europe, UZ Gent, …

Voor wie?

Voor preventieadviseurs niveau 1 en 2 die hun skills, kennis en netwerk willen optimaliseren via een praktijkgericht lerend netwerk.

Informatie en inschrijvingen

Nog vragen? Stuur een mailtje naar Maarten Dheedene of bel 0497 71 81 03 .