Skip to main content

Plato Marketingcommunicatie 2021

Hoe bepaal je als ondernemer uw markt? En hoe benader je die markt? Heb je al een eerste sales & marketingplan klaar, maar wil je dit naar het volgende niveau brengen? Ben je een bedrijfsleider van een KMO, marketing of sales verantwoordelijke en wil groeien als manager in het domein van marketing en communicatie? Dan is het Plato-traject MARCOM, dat opstart op vrijdag 11 juni 2021, iets voor jou! 

In dit Plato-traject vertrekken we vanuit de basisgedachte dat je marketing steeds je sales ondersteunt. We zoomen in op sales op basis van je karaktereigenschappen, want zonder sales kan je je bedrijf niet verder laten groeien. We gaan dieper in op non-verbale communicatie, communiceren met medewerkers en verkopen op basis van je introvert of extraverter karakter. Veel ondernemers staan momenteel voor de uitdaging om hun verkoop opnieuw op te drijven. 

Samen met 15-tal bedrijfsleiders of/en managers verzamel je elke maand voor een pittige dialoog en inspirerende content rond eigen gekozen thema’s. Je vormt een hecht, enthousiast netwerk en stimuleert elkaar in groei, door kennis en ervaring te delen, onder de begeleiding van ervaren meters & peters. Naast iets, leer je via Plato ook iemand kennen. Een fijne surplus voor de ontwikkeling van jouw netwerk!

Je Plato meter en peters:

Jasmien Vanbroeckhoven (Intracto), Jeroen Verlooy (RTV) en Raf Hendrickx (SCK-CEN) begeleiden dit traject mee vanuit hun expertise voor het tweede jaar oprij. Heb je een online marketing vraag? Een media gerelateerde vraag of een interne communicatie vraag? Ze geven je graag tips om hiermee om te gaan. Uiteraard gaan ze met jullie ook mee opzoek naar boeiende sprekers en thema’s om ervaringen rond uit te wisselen. 

Hoe verloopt een Plato-traject?

 • Kennismakingsgesprek
  Plato-coördinator Elien Vingerhoets komt graag eens bij je langs, of digitaal om je doelen te bespreken alsook om te kijken of Plato Marcom is wat je zoekt. Zo kan je alvast vrijblijvend kennismaken. 
 • De groepsindeling:
  Elke groep bestaat uit ongeveer 15 ondernemers, kaderleden of professionele medewerkers.
 • Kick-off: Kennismaking en samenstelling van het programma
  Je leert de andere deelnemers van je Plato-groep op een informele manier kennen. Je vult ook de nulmeting (= Plato-roos) in via het digitaal platform, je bepaalt je doelstellingen en de groepsagenda op korte en middellange termijn. Het is de basis voor de thema’s van de maandelijkse bijeenkomsten. 
 • Maandelijkse sessies:
  Een jaar kom je met je groep elke maand samen bij de deelnemende bedrijven. Na een inleiding over het thema door een expert, een begeleider of een deelnemer worden er ervaringen uitgewisseld, vragen beantwoord en kennis gedeeld. We houden dus zo’n 9 avondsessies. 
 • Individuele begeleiding:
  Met specifieke vragen of problemen kan je altijd bij jouw begeleiders (meters en peters) terecht. Daarnaast kan er - via ons digitaal platform - ook gebruik gemaakt worden van het Plato-netwerk om een antwoord op jouw vragen te vinden. 
 • Overkoepelende sessies:
  Twee keer per jaar kom je met alle Plato-groepen uit de regio samen om de contacten tussen de deelnemers van de verschillende groepen te versterken. Op de overkoepelende sessies wordt er kort een managementthema behandeld. Daarna sluiten we af met een 

Plato Marketingcommunicatie

In dit Plato-traject staat marketingcommunicatie centraal. Via een mix van theorie en praktische uitvoering en opdrachten schaaf je je skills en vaardigheden bij. In groep bepaal je zelf welke topics binnen marketingcommunicatie je binnen jouw Plato-traject wil behandelen. Waar je ook aan wil werken, het kan een plaats krijgen binnen het traject. Bekijk hier de trajectfiche. 

Mogelijke topics:

 • Non-verbale communicatie
 • Trends & strategie
 • Branding-positionering
 • Online marketing
 • Mediatraining
 • Communicatieplan
 • Marketingmix
 • ... mee te bepalen op de kick-off in juni 2022

Voka – KvK Mechelen-Kempen organiseert al 30 jaar het lerende netwerk Plato. Een intensief traject voor bedrijfsleiders of verantwoordelijken die hun ervaring en kennis willen delen om zo te leren van elkaar en te groeien op diverse domeinen.

plato    VLAIO

Contactpersoon

Elien Vingerhoets

Plato coördinator

Wanneer

Prijs

Prijs: €1000,00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt. Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via Kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. 

Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat Voka - KvK Mechelen-Kempen foto's waarop je eventueel bent afgebeeld, vrij mag aanwenden voor commercieel gebruik.

Advertentie Vermant - mei