Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Lerend Netwerk

Plato Develop

Groeien

Zoek jij als ondernemer soms ook naar een kanaal om met anderen te sparren over de verdere professionalisering van je bedrijf? Wil je graag je contacten met andere ondernemers van gelijkaardige bedrijven versterken en van hen leren hoe zij hun bedrijf runnen?

Wat is Plato Develop?

Plato Develop is een leerrijk groeitraject over verschillende managementdomeinen, exclusief voor zaakvoerders van KMO's. In dit traject komen de managementthema's aan bod die op dit moment in jouw onderneming op tafel liggen of waar je in de nabije toekomst mee aan de slag wil gaan. Het traject is op geheel op maat van jouw uitdagingen. 

Je vormt een hecht en vertrouwelijk netwerk met een 10-tal andere ondernemers die zich in eenzelfde groeifase bevinden.

Maandelijks dagen we je uit om kennis en ervaring, maar ook vragen en zorgen te delen met de andere ondernemers in de groep.

Plato is deskundig begeleid en gefaciliteerd door een vaste Voka coördinator én twee externe mentoren die jou enerzijds challengen en anderzijds verrijken met nieuwe ideeën en inspiratie.

Geef jouw onderneming én jezelf een boost door deel te nemen aan dit groeitraject.

Wat mag je verwachten?

De inhoud van het traject bepaal je zelf mee tijdens de tweedaagse opstart in samenspraak met de andere deelnemers. Uiteraard begeleiden we jou inhoudelijk tijdens die oefening, zodat je de juiste keuzes kan maken die nodig zijn om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Thema's die aan bod kunnen komen:

  • Is jouw missie, visie en strategie helder geformuleerd? En zijn jouw medewerkers al mee in jouw verhaal?
  • Hoe ziet jouw bedrijfscultuur eruit? Hoe bouw je op naar de gewenste cultuur, en hoe kan je deze vervolgens onderhouden en continu verbeteren?
  • Nemen je medewerkers ook wel eens onvoldoende eigenaarschap over hun werk?
  • Slaag je er niet meer in om iedereen persoonlijk te kennen en te kunnen opvolgen? Voel je ook de nood aan meer structuur voor je bedrijf?
  • Hoe verlopen je bedrijfsprocessen? Zijn deze al efficiënt en effectief? Denk jij soms na over het automatiseren of digitaliseren van bepaalde processen of heb je de eerste stappen hierin al gezet?
  • Verliep jouw groei tot nu vooral organisch, zonder veel inspanningen in marketing of sales?

Verloop van het traject

De kick-off vindt plaats op donderdag 25 en vrijdag 26 april 2024. Nadien volgen:

  • 9 maandelijkse sessies, verspreid over 1 jaar
  • 1 informele sessie
  • 2 overkoepelende sessies met andere Plato-groepen.
  • begeleiding door 2 ervaren mentoren en een Voka-coördinator

Mentoren

Jonas De Zweemer

Jonas heeft een achtergrond in de zorgsector, maar als psychiatrisch verpleegkundige merkte hij te nauw betrokken te zijn bij de zorgvragers. Reculer pour mieux sauter, nam hij een stapje terug en schakelde om naar coaching en opleiding. Hierbij hechte hij veel belang aan opleidingen, bijscholingen en certificatie. Vandaag focust Jonas zich voornamelijk op het versterken van emotionele intelligentie bij bedrijfsleiders en leidinggevenden in diverse sectoren. Naast deze activiteit is hij ook als docent actief op Artevelde Hogeschool in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken in team.

In zijn vrije tijd is Jonas basketbalscheidsrechter in de nationale reeksen en je kan hem verleiden met een lekkere sigaar, een koffietje en een Orval.

Zijn ultieme doel is om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen en hun potentieel ten volle te benutten! 

Mentor 1

Tom Verriest

In het begin van zijn carrière werkte Tom bij Philips en daarna als opvolger TPVision tot op het niveau van Global Program Director. "Door mijn jarenlange ervaring in deze internationale bedrijven, deed ik diepgaande ervaring op in verschillende domeinen van de waardeketen zoals R&D, Operations, Supply Chain, Sales, HR en Finance. Na 17 jaar besliste ik om op zelfstandige basis verder te gaan en richtte ik mijn eigen bedrijf op, gespecialiseerd in management consultancy en change management. Ik werkte daarna als management consultant voor Lineas, Technicolor en tot op vandaag voor Tomra Food Sorting. Mijn focus ligt op het begeleiden van bedrijven in hun groei-ambities."

Mentor 3

Enkele sfeerbeelden van een vorige groep

“Met een totaal onbekende groep de Gentse binnenstad induiken en een leerprogramma voor het komende jaar samen opmaken. De toon was gezet! Ambiance in de groep, maar ook een stevige verzameling aan vragen en thema’s die bij veel collega’s terug keren. Bij elke sessie dieper ingaan op een thema, gaf me de mogelijkheid om voor mezelf en het bedrijf hier even bij stil te staan en naar huis te gaan met praktische tools en tips. Ook buiten de sessies wordt er geregeld eens contact genomen met elkaar. Met Plato Develop leer je uit elkaars ervaring!”

Getuigenis

Wil je meer informatie rond dit groeitraject? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Julie Van der Gucht

Belangenbehartiging - Groeitrajecten

Wanneer

Prijs

€1000 en €350 voor de tweedaagse kick-off (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.