Skip to main content
Map

Plato Communicatie & PR, 2023

Externe communicatie zorgt ervoor dat de buitenwereld goed weet waar jij mee bezig bent of wat jouw bedrijf precies doet. Wat niet geweten is, is niet gebeurd of bestaat niet. Je kan dat basic aanpakken, maar ook doordacht, met heel wat resultaat tot gevolg. Soms overvallen de media je ook gewoon en dan ben je maar beter voorbereid. Plato Externe Communicatie & PR focust op jouw contact met de buitenwereld. 
 

Deze nieuwe Plato-groep zoomt in op de verschillende aspecten van externe communicatie en public relations. Volgens het beproefde Plato-concept kom je een jaar lang maandelijks samen met een vaste groep van collega-ondernemers.

Op de kick-off bepaal jij samen met de andere groepsleden de agenda voor de  groepssessies. 

Op een interactieve manier deel je onderling kennis en ervaringen met elkaar, zodat ook jouw bedrijf op communicatief vlak met rasse schreden vooruitgaat. Door de wol geverfde peters delen hun expertise en zorgen dankzij hun ruime en kwalitatieve netwerk voor boeiende en ervaren sprekers en coaches over de verschillende topics.

De sessies vinden plaats bij de deelnemende bedrijven en/of op externe locaties. We beogen een max van 15-tal deelnemers. 

Doelgroep

Plato Externe Communicatie & PR richt zich naar eigenaars, zaakvoerders, leidinggevenden of communicatieverantwoordelijken van bedrijven tot 100 werknemers.

Mogelijke thema's

Een greep uit de mogelijke gesprekstopics: 

  • Een communicatiestrategie en -plan opstellen
  • Omgaan met de pers
  • Externe communicatie via sociale media
  • Netwerken als basis van communicatie
  • Cameratraining
  • Wees voorbereid op crisiscommunicatie
  • Sluit jouw boodschap aan bij jouw huisstijl en branding en omgekeerd?
  • Free publicity versus advertising
  • Employer branding
  • Public speaking

Maak kennis met jouw Plato-peters

Deze Plato-groep mag rekenen op de begeleiding van Bart De bruyn en Bart De Clerck als peters.

Bart De bruyn rolde in 2006 in de mediasector. Als journalist en (eind)redacteur werkte hij onder meer voor ATV, Gazet van Antwerpen en Made in Antwerpen / Oost-Vlaanderen. Van actuaprogramma Standpunt op RTV is hij nog steeds eindredacteur. In 2015 richtte hij zijn crossmediabedrijf Onuitwisbaar op. Zijn team ondersteunt bedrijven en organisaties in hun communicatie, van copywriting en presentaties over video en audio tot sociale media en perscommunicatie. Bart is als docent ook verbonden aan de mediaschool van Thomas More hogeschool in Mechelen. 

Met zijn ruime ervaring in de journalistieke wereld van kranten en televisie richtte jurist Bart De Clerck in 2008 zijn communicatie- en pr-bedrijf Com-Fort op. Mediarelaties, crisiscommunicatie en mediatraining zijn de kernactiviteiten van zijn in hartje Antwerpen gevestigde communicatiebureau, met klanten uit de meest uiteenlopende sectoren. Bart schreef ook al diverse boeken, onder andere over sociale media.

Interesse , vragen of aanmelden ?

Krijg alle informatie bij Plato-coördinator Evy Gordts op 03-232 22 19 of via Evy.gordts@voka.be
Een verplicht intakegesprek gaat de definitieve inschrijving vooraf.

Waarom jij moet deelnemen aan deze opleiding

Contactpersoon

Evy Gordts

Plato-coördinator regio Waasland

Wanneer

Prijs

De deelnameprijs bedraagt €1000 (excl. btw 21%)

10 sessies , Plato Overkoepelend en zomer activiteit inbegrepen 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

De kmo-portefeuille is voor deze opleiding niet van toepassing.
 

 

AW_ad whitevideo tech@venture
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan