Skip to main content
plato

Plato Communicatie 2019

Ben je een bedrijfsleider of verantwoordelijke die wil groeien op het domein van communicatie? Dan is het nieuwe Plato-traject communicatie, dat opstart op vrijdag 6 december 2019, iets voor jou! 

Samen met 15 gelijkgestemden verzamel je maandelijks voor een pittige dialoog en inspirerende content rond eigen gekozen thema’s. Je vormt een hecht, enthousiast netwerk en stimuleert elkaar in groei, door kennis en ervaring te delen. Het geheel wordt in goede banen geleid door ervaren meters & peters. Bovendien hou je er waardevolle lange termijn contacten aan over!

Hoe verloopt een Plato-traject?

 • De groepsindeling:
  Elke groep bestaat uit 15 deelnemers (ondernemers, kaderleden of verantwoordelijken) 
 • Kick-off: Kennismaking en samenstelling van het programma
  Je leert de andere deelnemers van je Plato-groep op een informele manier kennen. Je vult tevens de nulmeting (= Plato-roos) in via het digitaal platform, je bepaalt jouw doelstellingen en de groepsagenda op korte en middellange termijn. Dit vormt de basis voor de thema’s van de maandelijkse bijeenkomsten. 
 • Maandelijkse sessies:
  Gedurende een jaar kom je met jouw groep maandelijks samen bij de deelnemende bedrijven. Na een inleiding over het thema door een expert, een begeleider of een deelnemer worden er ervaringen uitgewisseld, vragen beantwoord en kennis gedeeld.
 • Individuele begeleiding:
  Met specifieke vragen of problemen kan je altijd bij jouw begeleiders (meters en peters) terecht. Daarnaast kan er - via ons digitaal platform - ook gebruik gemaakt worden van het Plato-netwerk om een antwoord op jouw vragen te vinden. 
 • Overkoepelende sessies:
  Twee keer per jaar kom je met alle Plato-groepen uit de regio samen om de contacten tussen de deelnemers van de verschillende groepen te versterken. Op deze overkoepelende sessies wordt er kort een managementthema behandeld. Daarna sluiten we af met een gezellige netwerkreceptie.

Plato Communicatie

Een heldere en krachtige communicatie is een must! Zowel naar je eigen medewerkers als naar jouw omgeving. Duidelijk communiceren vraagt specifieke skills en inzichten in hoe je andere mensen moet benaderen. In dit Plato-traject helpen we je daarbij door een mix van theorie en praktijk. In groep bepaal je zelf welke topics je binnen jouw Plato-traject wil behandelen. 

Bekijk hier de trajectfiche.

Mogelijke topics:

 • Storytelling 
 • Presentatietechnieken
 • Communicatieplan 
 • Perscontacten 
 • Wervend schrijven 
 • On-line teksten 
 • Social media 
 • Crisiscommunicatie
 • Organisatie van events 
 • Moeilijke gesprekken
 • Feedback geven 

Voka – KvK Mechelen-Kempen organiseert al meer dan vijfentwintig jaar het lerende netwerk Plato. Een intensief traject voor bedrijfsleiders of verantwoordelijken die hun ervaring en kennis willen delen om zo te leren van elkaar en te groeien op diverse domeinen.

Meer informatie

Contacteer Filip Vandeweyer via filip.vandeweyer@voka.be of 0474 84 32 35.

Plato

Agentschap Innoveren & Ondernemen

ING

Contactpersoon

Filip Vandeweyer

Plato coördinator

Adres

De Lemenhoek
Leemstraat 121
2861 Sint-Katelijne-Waver

Wanneer

Prijs

Voka-lid: € 1.000*
Niet-lid: € 1.300 

*2e deelnemer van hetzelfde bedrijf indien Voka-lid: € 900.

Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via evi.heylen@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt. 

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse