Skip to main content
Map
Voka Lerend Netwerk

Plato Actualiteit & Impact

Groeien

Volg je de actualiteit op de voet? Heb je een gezonde interesse in allerlei actuele thema’s? Ben je benieuwd welke impact dit mogelijk heeft op je bedrijfsvoering? Schep duidelijkheid over jouw uitdagingen, bezorgdheden en opportuniteiten door kennis- en ervaringsuitwisseling met andere collega-ondernemers. 

Wat mag je verwachten?

In dit lerend netwerk gaan we dieper in op de actualiteit. We bespreken de mogelijke impact van actuele thema’s op de bedrijfsvoering, welke strategie het met zich meebrengt en ook de opportuniteiten die het biedt. 

De uitdagingen en bezorgdheden die je ervaart vanwege deze actuele topics liggen in lijn met de vraagtekens die collega-ondernemers ervaren. We geloven dat het uiterst interessant is om je gedurende een jaar maandelijks in een ambitieuze en vertrouwelijke groep van 12 ondernemers samen te brengen, door kennis- en ervaringsuitwisseling en door andere blikken van gelijkgezinden.

Door samen deze uitdagingen en bezorgdheden aan te pakken, de opportuniteiten te zoeken en een heldere strategie te formuleren tillen we jou, als ondernemer, en je bedrijf naar een hoger niveau.

Een niet onbelangrijke kanttekening: dit Lerend Netwerk heeft geen glazen bol en kan de toekomst niet voorspellen. We bespreken en bekijken samen de opportuniteiten van morgen.

Wat komt er aan bod?

De voltallige groep en de brandende actualiteit bepalen de thema’s die in de sessies aan bod komen, maar hieronder alvast enkele voorstellen: 

  • Mobiliteit: elektrificatie van het wagenpark en vele vraagtekens rond laadpalen
  • Arbeidsmarkt: de krapte op de arbeidsmarkt, de arbeidsdeal die in het verschiet ligt en de nieuwe pensioenhervorming
  • Energie: de onzekerheid voor de energiebevoorrading en stijgende brandstofprijzen
  • Duurzaamheid: de klimaatdoelstellingen en zorgen over watertekorten 

Tijdens elke sessie bespreken we één actueel thema en wat de impact hiervan is op de bedrijfsvoering. We verfijnen een macro economisch thema naar micro niveau, zo wordt het onmiddellijk concreet en toepasbaar. Het is een ideale manier om een uitdaging in jouw onderneming in de diepte aan te pakken en een groep ondernemers als klankbord te gebruiken.

Verloop van het traject

  • Tweedaagse kick-off met overnachting op 4 en 5 mei 2023
  • 9 maandelijkse sessies (data in onderling overleg), verspreid over één jaar
  • 1 informele sessie
  • 1 overkoepelende sessie met alle andere Plato groepen

Voka Verdedigt

Voka verdedigt uw belangen op alle beleidsniveaus. Via analyses, opinies en positieve samenwerkingen werken we elke dag aan een gunstiger bedrijfsklimaat. Lees hier meer over onze belangenbehartiging

“Plato houdt me een spiegel voor die ik nodig heb als ondernemer”

Benedikte Van Garsse

Wil je meer informatie rond dit groeitraject? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Contactpersoon

Julie Van der Gucht

Belangenbehartiging - Groeitrajecten

Wanneer

Prijs

1.350 euro (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VLAIO