Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Lerend Netwerk

Plato Actualiteit & Impact

Groeien

Inflatie en stijgende loonkosten, de oorlog in Oekraïne, een pandemie, de energiecrisis: je hoeft je krant maar open te slaan of het duizelt je van de macro-economische vraagstukken. Tel daar de impact bij van het politieke beleid, en je kan alleen maar concluderen: al die externe factoren scheppen grote uitdagingen voor ondernemers. 

Maar hoe moet je daar als bedrijfsleider mee omgaan? Kan je nog wel de nodige langetermijnplannen maken? 

In het lerend netwerk Actualiteit & Impact krijg je objectieve informatie uit eerste hand en wapen je je tegen onvoorziene gebeurtenissen met grote impact op je dagelijkse werking.

We volgen de vertrouwde Plato formule: samen met andere ondernemers vat krijgen op de actualiteit, bezorgdheden delen, en tips & tricks uitwisselen in alle vertrouwelijkheid.

Wat mag je verwachten?

✔️ Tijdens elke sessie bespreken we één actueel thema en wat de impact hiervan is op de bedrijfsvoering. We verfijnen een macro-economisch thema naar micro-niveau, zo wordt het onmiddellijk concreet en toepasbaar. Het is de ideale manier om een uitdaging in jouw onderneming in de diepte aan te pakken en een groep ondernemers als klankbord te gebruiken.

✔️ De groep van 12 ambitieuze zaakvoerders-bedrijfsleiders en de brandende actualiteit bepalen de thema’s die in de sessies aan bod komen. Enkele voorbeelden:

  • Mobiliteit: elektrificatie van het wagenpark en vele vraagtekens rond laadpalen
  • Arbeidsmarkt: de krapte op de arbeidsmarkt, de arbeidsdeal die in het verschiet ligt en de nieuwe pensioenhervorming
  • Energie: de onzekerheid voor de energiebevoorrading en stijgende brandstofprijzen
  • Duurzaamheid: de klimaatdoelstellingen en zorgen over watertekorten 
  • Fiscaliteit (blauwdruk van Van Peteghem).

✔️ Je wordt bijgestaan door een enthousiaste Voka coördinator en twee ervaren mentoren die heel wat expertise en ervaring meebrengen: Jan Geers (manager belangenbehartiging bij Voka Oost-Vlaanderen) en Wim Peynaert (CEO bij ICOMET)

Verloop van het traject

  • Tweedaagse kick-off met overnachting op 4 en 5 mei 2023
  • 9 maandelijkse sessies (data in onderling overleg), verspreid over één jaar
  • 1 informele sessie
  • 1 overkoepelende sessie met alle andere Plato groepen

 

Voka Verdedigt

Voka verdedigt uw belangen op alle beleidsniveaus. Via analyses, opinies en positieve samenwerkingen werken we elke dag aan een gunstiger bedrijfsklimaat. Lees hier meer over onze belangenbehartiging

Ontdek waarom Tom Vandewoestijne deelneemt

“Vroeger maakten we 5-jaren-plannen, maar vandaag mogen deze plannen de vuilbak in. Elke 6 maand is er immers wel één of andere gebeurtenis die ze waardeloos maakt.
Het is duidelijk dat we momenteel zeer agile moeten zijn. Er bestaan hier geen opleidingen, procedures of pasklare antwoorden voor. Wat we wel kunnen doen is leren hoe anderen, gelijkgezinden, hiermee omgaan.  Luisteren hoe bedrijven in andere sectoren dit ervaren en zich aanpassen. Van elkaar leren, elkaar inspireren en stimuleren… Daarom kies ik voor Plato Actualiteit & Impact.”

Tom Vandewoestijne van E-Crane

Foto Tom

Wil je meer informatie rond dit groeitraject? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Julie Van der Gucht

Belangenbehartiging - Groeitrajecten

Wanneer

Prijs

1.350 euro (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VLAIO