Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Family Business Happening: inspiratie voor een geslaagde transitie

Family Business Happening: inspiratie voor een geslaagde transitie

Op 7 november komen meer dan 100 familiale ondernemers uit Oost-Vlaanderen samen voor de 11e editie van de Family Business Happening, een gratis inspiratie-event exclusief voor familiebedrijven. Het centrale thema is dit jaar ‘familiebedrijf in transitie’.

FBH

Elk jaar mobiliseert en inspireert Voka Oost-Vlaanderen familiale ondernemers en hun opvolgers tijdens een gratis en exclusief netwerkevent. De 11de editie staat helemaal in het teken van een cruciaal punt voor elk familiebedrijf: de overdrachtsfase.

Hoe zorg je ervoor dat de overgang naar de volgende generatie vlekkeloos verloopt, voor bedrijf én familie? Welke impact heeft de familiale opvolger op een onderneming met een lange geschiedenis én een langetermijnvisie? Kunnen traditie en innovatie hand in hand gaan?

Trouwe deelnemers weten dat dit event garant staat voor boeiende ontmoetingen met gelijkgestemden en inspirerende getuigenissen van familiebedrijven en experts. En alle generaties zijn hierbij welkom. 

Netwerkevent voor en door familiebedrijven

De Family Business Happening is dit jaar te gast bij CIAC Toyota Gent, een familiebedrijf dat dit jaar haar 100ste verjaardag viert.

De hoofdgast van deze editie is Lise Conix, familiale opvolger en CEO bij Schoenen Torfs. Zij brengt op 7 november een inspirerend verhaal over hoe dit familiebedrijf ‘pur sang’ omgaat met veranderingen doorheen de familiegeschiedenis en hoe zij de overdracht naar de volgende generatie professioneel hebben aangepakt.

Daarnaast vertellen 3 familiebedrijven uit Oost-Vlaanderen hoe zij de transitie regelden, hoe ze vernieuwing bespreekbaar maken en welke learnings ze willen meegeven rond de familiale overdracht.

Na hun verhaal schuif je mee aan tafel met de sprekers en de aanwezige familiale ondernemers om gezellig na te praten. Sowieso ga je naar huis met een buik én een tas vol Oost-Vlaamse verwennerijen.

Programma

  • 17.30   Onthaal 

  • 18.00   Verwelkoming – Elisabeth Minnaert, Voka 

  • 18.05   Key note – Lise Conix, Torfs

  • 18.45   Panelgesprek met Gerard Marsman (EOC), Annicq Muysewinkel, Didier & Xavier De Ruysscher (Huysewinkel), en Roseline Van Damme (ABETEC Architects & Engineers)

  • 19.30   Interactieve rondetafels 

  • 20.10   Netwerking en walking dinner

Adres 

CIAC Toyota. Brusselsesteenweg 506, 9050 Gent

 

Wanneer 

7 november 2023 

Ontvangst vanaf 17u30 

 

Prijs 

Gratis en exclusief voor (huidige en toekomstige) familiale ondernemers  

Enkele sfeerbeelden van vorige edities

FBH

Contactpersonen

Elisabeth Minnaert

Directeur regio Vlaamse Ardennen & Leiestreek - Groeitrajecten

Julie Deberlanger

Groeitrajecten - Opleidingen

Wanneer

Prijs

Gratis en exclusief voor (huidige en toekomstige) familiale ondernemers  

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt. 

Kosteloos annuleren kan tot 1 november 2023 via mail, nadien zijn we genoodzaakt een no show fee aan te rekenen voor gemaakte catering- en administratiekosten. 

In samenwerking met VLAIO. 

Partner

 

Film Fest Gent 2023