Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Opstellen van een actieplan inzake cyberbeveiliging in 3 sessies

Opstellen van een actieplan inzake cyberbeveiliging in 3 sessies

  • Online

Tijdens 3 interactieve sessies zal je als manager binnen je bedrijf de basis begrippen inzake cyberbeveiliging worden toegelicht. Tijdens dit kortlopend, online traject worden voornamelijk de processen en technieken aangereikt die je als manager kan aanwenden om de cyberbeveiliging van je organisatie te versterken. 

Slachtoffers van cybercriminaliteit staan met hun rug tegen de muur

De focus van dit online, kortlopend traject ligt voornamelijk op het identificeren van de bedreigingen en het begrijpen van de mogelijke beschermingsmaatregelen. Hierdoor kan jouw bedrijf gemakkelijker inschatten op welke domeinen je mogelijks extra maatregelen dient te nemen om de cyberbeveiliging te versterken.

Dit is geen technische opleiding waarbij diep technische IT kennis is vereist, aarzel dus niet als jij de cyberbeveiliging van jouw bedrijf wil optimaliseren. Schrijf je snel in en geef cybercriminelen geen schijn van kans. 

Programma - opleiding cyberveiligheid

Sessie 1 - Is mijn organisatie een doelwit voor cybercriminelen en waarom?

In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cybercriminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen beïnvloeden.

Sessie 2 - Hoe kan ik me beschermen tegen cybercriminialiteit?

Toelichting van enkele cases. We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen om zich afdoende te beschermen tegen cyberdreigingen.

Sessie 3 - Case bespreking en opstellen actieplan voor cyberveiligheid

Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een realistische case waarbij we tonen hoe een aanvaller doorgaans te werk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je een actieplan kan opstellen om je cyberbeveiliging te versterken.

Spreker - Trainer

Peter Versmissen heeft inmiddels 20 jaar ervaring en zodoende diepgaande kennis opgedaan in de IT & OT Strategie en vooral in het Cyber Security domein. Binnen Deloitte is hij verantwoordelijk voor het Vigilant & Resilient team dat alle projecten met betrekking tot penetratietesten, incident response en Managed Security Services (MSS) voor zijn rekening neemt.

In samenwerking met

Agentschap innovatief ondernemen

 

Contactpersoon

Joël Dewalheyns

Adviseur Innovatie & Digitalisatie

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 550 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 715 euro (excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus