Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Opleiding SDG Champion

Duurzaam Ondernemen

Ben je onlangs SDG Pioneer geworden met jouw bedrijf of ontvangt binnenkort het certificaat? Wil je je perfect voorbereiden op de volgende stap in het traject van de Verenigde Naties? Op 5 oktober organiseert Voka Oost- en West-Vlaanderen een dagopleiding die je voorbereidt op SDG Champion.

Je hebt interesse om SDG Champion te worden, maar je weet nog niet welk project je kan indienen of zelfs hoe je op transitie kan inzetten? Dan ondersteunen wij je graag. Op donderdag 5 oktober slaan we de handen in elkaar met KPMG en nemen we je mee in het transitieverhaal.

Om in te zetten op transitie is het erg belangrijk om zowel je interne als externe stakeholders mee te nemen in het verhaal. Daarom neemt KPMG je mee in de principes van change management en stakeholdermanagement en ga je via praktische oefeningen aan de slag met je transitie. Daarnaast introduceren we je in de principes van een materialiteitsanalyse en geven we je handvaten om meer inzicht te krijgen in je waardeketen en je core SDG’s te bepalen. Het gehele programma vind je hieronder.

Na deze dag heb je hopelijk heel wat extra handvaten om na te denken over een transitieproject dat past bij jouw bedrijf.  Deelname is gratis en volledig vrijblijvend, ook als je nog geen concreet project voor SDG Champion voor ogen hebt.

We hopen je te mogen verwelkomen!

Inschrijven

Hoe word je SDG Champion?

Om SDG Champion te worden, werk je een pilootproject rond transitie uit. Je kiest zelf of dit focust op circulaire economie, verduurzaming van een businessmodel of dat je een project rond sociale of maatschappelijke transitie uitwerkt. Dit project moet gelinkt zijn aan je core SDG’s om zo een optimale impact te hebben op je organisatie. Samenwerken met partners en stakeholders is noodzakelijk bij de uitvoering van het project.

 

Programma

  • 09u00 - Introductie
  • 09u15 - Stakeholdermanagement – KPMG
  • 11u00 - Break
  • 11u15 - Oefening materialiteitsanalyse
  • 11u45 - Oefening value chain en core SDGs
  • 12u45 - Lunch
  • 13u30 - Change management – KPMG
  • 16u20 - What’s next?
  • 16u30 - Slot

Contactpersoon

Maarten Dheedene

Belangenbehartiging – Manager Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Film Fest Gent 2023