Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Opleiding dual use: Beschik over de nodige kennis bij uitvoer van goederen
dual use

Opleiding dual use: Beschik over de nodige kennis bij uitvoer van goederen

Wat zijn dual use goederen / goederen tweeërlei gebruik? Waarom kan ik naar bepaalde klanten niet exporteren? Waar moet men in bepaalde gevallen een vergunning aanvragen voor dual use goederen?

Voka West-Vlaanderen organiseert in samenwerking met de dienst Controle Strategische Goederen van het Departement Buitenlandse Zaken Vlaanderen een opleiding rond dual use goederen. Dual use goederen omvatten een brede waaier aan goederen en kunnen zowel gebruikt of misbruikt worden voor civiele als militaire doeleinden. Sommige dual use goederen zijn steeds vergunningplichtig bij uitvoer. Op de uitvoer van andere dual use goederen rust een zorgvuldigheidsplicht.

De opleiding omvat richtlijnen voor het identificeren van dual use goederen, overloopt welke bestemmingen gevoelig zijn en welke stappen/acties men eventueel dient te ondernemen en wie hiervoor dient gecontacteerd te worden.

Inschrijven voor deze opleiding kan via deze link, voor meer info kunt u contact opnemen met Leonid Guz.

Doelgroep

Er is geen voorkennis vereist. De opleiding is bedoeld voor ondernemingen die exporteren naar buiten de EU. Onder andere ondernemingen actief in de handel in wisselstukken of componenten, chemicaliën, werktuigmachines en elektronica krijgen mogelijk te maken met dual use goederen.

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro

Maak gebruik van de kmo-portefeuille!

kmo-portefeuille

Erkenningsnummer Voka voor opleidingen:  DV.O104126

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx