Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Opleiden kan je leren: Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers graag opleidingen gaan volgen?
levenslang leren

Opleiden kan je leren: Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers graag opleidingen gaan volgen?

De participatiegraad in Vlaanderen bij levenslang leren en opleiding is bedroevend laag. In een kenniseconomie zoals de onze is continu bijblijven nochtans essentieel om de economische groei en de arbeidsproductiviteit op peil te houden, zeker in een context waar veel jobs zullen wijzigen. Levenslang leren maakt mensen wendbaar, en dat zullen we nodig hebben. 
In deze 10-delige reeks reiken we handvaten aan de ondernemingen om de omslag naar de toekomst te maken met sterke, opgeleide werknemers.

Levenslang leren zit niet in het DNA van de Vlaming. Het volgen van opleidingen wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. 

Persoonlijke ontwikkeling is een sleutel tot succes. Een sleutel voor én het individu, én de organisatie. In deze inspiratiesessie staan we stil hoe je een opleidingscultuur aanwakkert. Welke contextuele voorwaarden zien we om medewerkers te stimuleren om eigenaarschap te nemen over hun loopbaan? Hoe kan je als bedrijf medewerkers stimuleren om opleidingen te volgen? Hoe creëer je een opleidingscultuur binnen jouw onderneming?

Programma

8.00 uur: Ontbijt
8.30 uur: 

  • Inhoudelijk gedeelte: Joost Van Driessche - Wilde Zwanen
  • Getuigenis: Stas - Pieter-Jan De Man

9.30 uur: Q&A
9.45 uur: Napraten, afsluitende koffie
10.00 uur: Einde

Spreker

Organisatie-architect Joost Van Driessche ondersteunt met Wilde Zwanen ondernemingen in het wendbaar inspelen op uitdagingen én het tegelijkertijd aanwakkeren van bevlogenheid bij medewerkers. 

“Putting people first” is bij Stas geen onderdeel van de ‘bullshitbingo’ maar een leidmotief voor échte verandering. Pieter-Jan De Man slaagde erin om een innovatieve arbeidsorganisatie te creëren die bijdraagt tot de win/win waar medewerkers én werkgever beter van wordt.

Inschrijven voor deze infosessie kan hier. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Davy Maes.

Vlaanderen     Welt

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies/Menselijk kapitaal

Adres

Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • gratis voor leden
  • 100 euro voor niet-leden

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annuleren kan tot 24 uur voor aanvang door een mail te sturen naar davy.maes@voka.be. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zal u de kostprijs van de activiteit gefactureerd worden. In geval voor leden zou hier dan een no show fee van 30 euro aangerekend worden. 

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx