Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Oost-Vlaanderen - Digi-Lab cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Oost-Vlaanderen - Digi-Lab cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

  • Online

Tijdens 3 interactieve sessies worden je technieken en processen aangereikt om het bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Weet dat vandaag 1 op 4 van de KMO's op één of andere manier te maken krijgen met dreigingen vanuit het internet. Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein. 

Banner

 

In dit digi-lab willen wij jou verder helpen met:

  • het identificeren van de mogelijke doelwitten in jouw organisatie met een overzicht van mogelijke bedreigingen (bvb. pishing, DDoS aanvallen,...)
  •  overzicht van de mogelijke beschermingsmaatregelen (inzake infrastructuur, bewustwording bij medewerkers,..) aan de hand cases toegelicht
     
Sessie Titel Korte inhoud
1 Is mijn organisatie een doelwit en waarom? In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cyber criminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen je om jouw mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval kan plaats vinden en het herkennen van verschillende types aanvallen (zoals DDoS, Pishing, LAND aanval,...)
2 Hoe kan ik me beschermen? Toelichting van enkele cases We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen om zich afdoende te beschermen tegen cyber dreigingen. Hoe kan je jouw doelwitten beter beschermen tegen een aanval over het internet om controle te krijgen over jouw systemen of om gevoelige informatie te bemachtigen. Dit zijn meer dan enkel IT-technische maatregelen die nodig zijn.
3 Case bespreking en opstellen actieplan Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een levensechte case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je een actieplan kan opstellen om je cyberbeveiliging te versterken, door een goede combinatie van verschillende maatregelen (i.e. technische, procedures, opleiding, recoveryplan,...)

Spreker

Peter is als Partner binnen Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening inzake IT beveiliging, waaronder ook cyber security. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als IT consultant in het opzetten van IT architecturen en de beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als KMO’s met hun uitdagingen inzake IT architectuur en de beveiliging ervan.

 

 

Logo's

Ontvang je graag meer informatie? Neem gerust contact op met Helena of Jolyn.

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 550 euro (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Nog geen lid?
Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat