Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Ontbijtclub: Het familiebedrijf 2.0: tips en tricks voor een naadloze overdracht
Voka Infosessie

Ontbijtclub: Het familiebedrijf 2.0: tips en tricks voor een naadloze overdracht

Dit ontbijtseminarie bereidt bedrijfseigenaren en hun opvolgers voor op een succesvolle overdracht van het familiebedrijf. Je krijgt waardevolle inzichten en praktische tips om een sterk masterplan op te starten dat een soepele overgang garandeert.

Een soepele overdracht vereist dat zowel de huidige eigenaar(s) als de opvolgende generatie goed voorbereid zijn. In deze ontbijtclub krijg je naast een heerlijk ontbijt de nodige informatie over de belangrijkste aspecten die je moet overwegen tijdens dit complexe proces. 

Wat komt er in dit seminarie aan bod?

Het familiale aspect van bedrijfsoverdracht is van onschatbare waarde: De sprekers zullen ingaan op de uitdagingen en kansen die zich voordoen bij het overdragen van een bedrijf binnen de familie. Onderwerpen zoals het betrekken van (ook niet-actieve) familieleden bij de beslissingen rond de overname, het omgaan met potentiële conflicten en het waarborgen van continuïteit van waarden en tradities komen aan bod.

Ook een solide financiële basis is van vitaal belang voor een succesvolle bedrijfsoverdracht. Deze sessie belicht belangrijke financiële overwegingen, zoals het waarderen van het bedrijf, het beheren van financiële risico's en het optimaliseren van de vermogensstructuur. Deelnemers krijgen inzicht in verschillende financieringsmogelijkheden en strategieën om financiële continuïteit te waarborgen.

Ten slotte mag ook de juridische en fiscale component van een bedrijfsoverdracht niet over het hoofd gezien worden. De sprekers zullen deelnemers informeren over de belangrijkste juridische overwegingen en het omgaan met juridische complicaties die kunnen ontstaan tijdens het overdrachtsproces.

Een unieke kans voor deelnemers om een eerste kennismaking te hebben met de cruciale elementen van een overdrachtsplan!

De sprekers

Walter Meurs

 

Walter Meurs is Senior Director bij Deloitte Private, Tax & Legal Services. Hij stuurt het Tax & Legal Services team in Vlaams-Brabant aan. Walter legt zich toe op fiscaal recht en M&A en begeleidt in dit kader ondernemers tijdens hun carrière en bij de bedrijfsoverdracht.

 

 

Thomas Verlinden

 

Thomas Verlinden is Senior Manager Private Governance en expert in estate planning. Met heel wat ervaring in fiscaal recht en vermogensbeheer is Thomas het aanspreekpunt voor financieel advies.

 

 

Caroline De Backer

 

Caroline De Backer is Manager en expert in Family Governance & Succession. Als erkend bemiddelaar weet ze als geen ander te navigeren door de complexe situaties die bij familiale bedrijfsovernames opduiken. 

 

 

Dé ontbijtclubs - Begin je dag met inspiratie

Stel je voor dat je je dag begint met een heerlijk ontbijt, omringd door gelijkgestemde professionals, allemaal verzameld om een specifiek thema te verkennen. Dat is precies wat de Ontbijtclubs je bieden, elke maand weer een nieuw inspirerend ontbijt rond een bepaald thema.

Van energietransitie tot technologie, van duurzaamheid tot creativiteit, de Ontbijtclubs brengen mensen samen om te genieten van een voedzame maaltijd en voedzaam denkvoer. 

Ontdek al onze ontbijtclubs hier

Met de steun van

Logo deloitte

Contactpersoon

Elisa Frias

Adviseur Plato - Groei, Opvolging & Overname

Adres

Deloitte Gateway Building
Luchthaven Brussel Nationaal 1 J
1930 Zaventem

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus