Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Nu aan het werk voor morgen!

Iedereen meekrijgen, daarover gaat het, ook op onze arbeidsmarkt. Daar zitten we met een patstelling. Enerzijds is het voor ondernemingen moeilijk om alle vacatures ingevuld te krijgen, anderzijds zitten we met een grote groep van ‘inactieven’. Met een vergrijzende bevolking is deze situatie onhoudbaar. We moeten iedereen aan het werk krijgen: dat begint bij een degelijk onderwijs dat opnieuw tot de Europese top behoort, door een actief arbeidsmarktbeleid en dankzij levenslang leren. Een werkzaamheidsgraad van 85% is het doel. 

Voka heeft in zijn verkiezingsmemorandum hier een reeks innovatieve beleidsvoorstellen voor. Welke? Dat ontdek je tijdens de Voka Verkiezingssessies, waarop de experten van het Voka Kenniscentrum ideeën en voorstellen uitwisselen met de experten van de politieke partijen. In deze sessie buigen we ons over de arbeidsmarkt en het onderwijs. 

 

Programma

 • 8u00 ontbijt  
   
 • 8u30-10u00  
  • Intro door Frank Beckx, directeur Kennis- en Lobbycentrum Voka
    
  • Ideeënuitwisseling tussen Voka-experten en parlementsleden/experten van de verschillende politieke partijen
    
  • Slotwoord door Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka
    
 • 10u00-11u00 netwerken  

Contactpersoon

Kathleen Swillens

Assistente Kenniscentrum

Adres

Voka vzw
Koningsstraat 154 - 158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, registreren verplicht.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

imu - VZW - Maattwerk
imu - vzw - obd 1