Skip to main content
  • Activiteiten
  • Naar een duurzame bedrijfsvloot: aan de slag met Total cost of ownership

Naar een duurzame bedrijfsvloot: aan de slag met Total cost of ownership

Leer de echte kostprijs van je wagenpark kennen

Vanaf 2026 zullen enkel nog zero-emissievoertuigen fiscaal aantrekkelijk zijn als bedrijfsvoertuigen. Maar misschien vereist de policy binnen jouw organisatie nu al een verminderde milieu-impact van het wagenpark? Of willen medewerkers weten of ze vandaag al in aanmerking komen voor een elektrische wagen? Hoe dan ook kun je er niet meer omheen dat bedrijfsvloten duurzamer zullen worden.

De ‘Total Cost of Ownership (TCO)’ van de vloot is in dit geval hét sleutelpunt om mee aan de slag te gaan. Waar in het verleden meestal gewerkt werd met een leasebedrag per maand, zal je als onderneming nu meer dienen te kijken naar de totale kost van een wagen. Afhankelijk van het type voertuig is er immers een andere fiscaliteit, onderhoudskost, restwaarde,… van toepassing. 
Tijdens deze sessie krijg je een toelichting over de verschillende fiscaliteitsregels en de TCO-benadering. Je leert TCO-berekeningen uit te voeren op basis van een laagdrempelige TCO-tool van The New Drive, zodat je hiermee in jouw bedrijf aan de slag kan gaan. 

Doelstelling: 
Na deze sessie zal je beter begrijpen waarom (plug-in hybride) elektrische voertuigen in jouw vloot vandaag de dag al interessanter kunnen zijn dan conventionele voertuigen. Dit niet alleen op vlak van fiscaliteit en vlootbeheer, maar ook in het ruimere kader van de energietransitie die ons met de maatschappij te wachten staat.

Praktisch

  • De sessie gaat online door. Om deel te nemen, heb je enkel een goede internetverbinding nodig.
  • Interactiviteit is gegarandeerd, al jouw vragen kan je stellen via Q&A of chat.
  • De concrete link om deel te nemen, ontvang je op woensdag 24 november. 
  • Aanmelden kan vanaf 8.50u

Jouw experten
Nils Hooftman - senior adviseur voor elektrisch vervoer bij The New Drive. 
Nils heeft jarenlange ervaring met zero-emissie vervoer en werkte afgelopen jaren aan de diverse onderzoeken vanuit zijn vorige rol voor de Vrije Universiteit Brussel. 

Arthur Vijghen -  oprichter van The New Drive
Arthur levert straks 10 jaar advies op maat aan bedrijven die inzetten op de transitie naar een duurzamer mobiliteitssysteem.

Interesse in de andere topics?
Bespaar en kies voor het gehele traject of kies voor één van de verschillende sessies: 

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW

Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Van Dessel Insurance
Plan je bezoek in ons Experience Center!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx