Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Van medewerker naar coachend leidinggevende

Zet je eerste stappen richting leidinggevende meteen in de goede richting

Tijdens deze actieve 2-daagse bespreken we wat de rol is van gedragsvoorkeuren, kom je te weten hoe jouw gedrag dat van jouw collega’s beïnvloedt en andersom, en hoe je er als leidinggevende voor kan zorgen dat je met je team en je mensen kan bezig zijn in plaats van voortdurend brandjes te blussen. 

Programma

  • Inleiding gedragsvoorkeuren
  • Leiderschapsstijl & groei
  • Rollen als leidinggevende
  • Motivatie
  • Feedback & moeilijke gesprekken – eerste stappen

What's in it for me?

In deze opleiding krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is eigenlijk de taak van een leidinggevende?
  • Coachend leidinggevende? Wat is dat? Da’s toch niks te wolligs hé?
  • Hoe krijg ik de mensen in mijn team met hun neus mee in dezelfde richting?

Tijdens deze opleiding boetseren we aan jouw leiderschapsstijl. Wie ben jij als leidinggevende? Wat is de rol van perceptie als je leiding geeft? En wat zijn gedragsvoorkeuren en wat hebben die te maken met het meekrijgen van de mensen in jouw team?

We doen dit aan de hand van theoretische modellen. Deze vertalen we samen heel concreet naar de praktijk, zodat je als nieuwbakken leidinggevende terug naar jouw werkplek kan met een rugzak vol concrete tips en tricks.

Doelgroep

  • Werknemers die recent zijn doorgegroeid naar een leidinggevende positie, of die hun eerste stap gaan zetten in een leidinggevende positie.
  • Eerstelijnsverantwoordelijken die al langere tijd in de functie werken, maar nooit eerder een leiderschapsopleiding gevolgd hebben.

>> Ik schrijf me in

Jouw expert

Kim Van Houtven - K.I.M.

Kim zorgt er als Klankbord, Inspirator en Mentor (K.I.M.) voor dat leidinggevenden het beste uit zichzelf en hun team kunnen halen.

Ze begeleidt ondertussen 15 jaar bedrijven bij de implementatie van een doordacht personeelsbeleid. Doorheen de jaren is ze zich steeds meer gaan specialiseren in de ondersteuning van de leidinggevenden in dat proces. Een goed personeelsbeleid start immers bij goed leiderschap en goed opgeleide leidinggevenden. 

Kim Van Houtven

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka KvK Mechelen - Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€ 940 (excl. btw)

10% korting vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf

Niet-leden:
€ 1.410 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €940/leden en €1410/niet-leden. Vanaf de 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is het projectbedrag als lid van Voka €846. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 14 opleidingsuren en het thema bedrijfsstrategie ingeven. Klik hier voor meer info.

KMO-portefeuille

Meer info?