Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Principes van duurzaamheidsverslaggeving

Haal jouw voordeel uit een gestructureerd duurzaamheidsverslag.

Steeds vaker publiceren bedrijven een duurzaamheidsverslag naast hun traditionele jaarverslag. Grote multinationals waren er al langer mee bezig, maar vandaag rapporteren ook steeds meer kmo's over hun duurzaamheidsinspanningen. En terecht: een duurzaamheidsverslag is een ideaal instrument om verwezenlijkingen te communiceren, ambities te formuleren en de balans op te maken. Dat is immers niet alleen interessant voor jouw organisatie, maar ook voor jouw medewerkers en stakeholders.

Bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag komen verschillende uitdagingen kijken. Ook als je ervaring hebt met een jaarverslag of een milieuverslag, komen er standaard enkele vragen naar boven. Waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag? Volgens welke standaarden kan je best rapporteren en welke categorieën of impacts moet je incorporeren?

Het antwoord op deze vragen ontdek je in deze opleiding. Je krijgt inzicht in de principes van duurzaamheidsverslaggeving en je krijgt concrete tools aangereikt om meteen aan de slag te gaan met de opmaak van een duurzaamheidsverslag.

Inhoud

  • Internationale rapporteringskaders
  • Rapporteringsprincipes
  • Stappenplan
  • Voorbeelden
  • Take home messages

Doelgroep

De opleiding richt zich tot werknemers die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid en MVO/CSR, duurzaamheidsverslaggeving en/of duurzaamheidscommunicatie. Specifieke voorkennis is niet vereist. 

De uren van deze opleiding voldoen aan de wettelijke verplichte aanvullende bijscholing van milieucoördinatoren. 

> Ik schrijf me in

Jouw expert

Iris Penninckx - Sustainability consultant -  Pantarein Publishing 

Iris is doctor in de bio-ingenieurswetenschappen en werkt in het team Duurzaamheidsverslaggeving binnen Pantarein. Zij werkte de voorbije jaren voor klanten als WWF België, Athlon International en Agoria.

pantarein

Iris Penninckx

Meer info?

Guido Evens

Senior adviseur duurzaam ondernemen

Full bio of Guido Evens

Melissa Dubois

Projectverantwoordelijke Duurzaam ondernemen

Full bio of Melissa Dubois

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka KvK Mechelen - Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€215 (excl. btw)

10% korting vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf

Niet-leden:
€325 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €215/leden en €325/niet-leden. Vanaf de 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is het projectbedrag als lid van Voka €193,50. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 3,5 opleidingsuren ingeven. Klik hier voor meer info.

KMO-portefeuille

Advertentie VanRoey- nov