Skip to main content

Begeleidingstraject Incoterms 2020 in vier sessies

mercurio

 

In de internationale handel zijn duidelijke afspraken over elk detail, van de soms lange Supply Chain, van cruciaal belang. De gekozen Incoterms bij een handelsovereenkomst speelt daarin een belangrijke rol.

 

De Incoterms (International Commercial Terms) geven een exacte verdeling van taken en verantwoordelijkheden van verkoper en koper bij (internationale) handelsovereenkomsten op het gebied van vervoer, invoer- en uitvoerdocumenten, risico en verzekering. Succesvol importeren of exporteren hangt dan ook voor een groot stuk samen met een degelijke kennis van de verplichtingen en verantwoordelijkheden met betrekking tot risico's en kosten van leveringen.

De bepaling van het kritieke punt waar de verantwoordelijkheden van de verkoper op de koper overgaan is dan ook van het grootste belang. Als de administratie en levering van goederen feilloos verlopen en iedere partij kent zijn taken en verantwoordelijkheden bespaart men heel wat last, tijdverlies en onnodige uitgaven.
Een degelijke kennis van de Incoterms, de internationaal erkende leveringsvoorwaarden, is dan ook onontbeerlijk bij elke transactie.

In vier sessies maken we jouw bedrijf Incoterms proof door je alle informatie te geven en praktijkvoorbeelden te bespreken. Daarnaast deel je met de andere bedrijven in de groep jouw ervaringen en vragen.

 

Programma

 • Sessie 1 - 31/05/2022 van 14u00 – 17u00:    Overlopen van alle Incoterms met bijhorende kosten/risico’s/taken/voordelen/nadelen.
 • Sessie 2 - 08/06/2022 van 14u00 – 17u00:    Incoterms en internationale verkoopsovereenkomsten: aandachtspunten uit de juridische praktijk.
 • Sessie 3 - 14/06/2022 van 09u00 – 12u00:    Best practices uit de praktijk met oefeningen in groep.
 • Sessie 4 - 21/06/2022 van 09u00 – 12u00:     Cases van de deelnemers bespreken en oefeningen in groep.

 

Doelgroep

Vertegenwoordigers van bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de Incoterms negotiaties en voor de opvolging ervan.

 

Locatie en prijs

De prijs bedraagt 550 EUR excl. BTW voor leden en niet-leden (parking Hoogstraat inbegrepen) en het traject vindt plaats te Voka Mechelen-Kempen, kantoor Mechelen, O.L.Vrouwestraat 85, 2800 Mechelen.

Wie zijn de sprekers?

Valentin Lambrechts, zaakvoerder Deneb Consult:

 • Opleiding Industrieel ingenieur en expeditie
 • Volledige loopbaan actief in transport en logistiek
 • Was Supply Chain manager bij Tropicana
 • Geeft sinds 2004 advies aan bedrijven voor het optimaliseren van transporten
 • Sinds 2017 lid van de Incoterms 2020 commissie van ICC België

Filip Duwaerts en Jasper Michiels van Ardent Advocaten:

 • Filip Duwaerts en Jasper Michiels zijn advocaten bij Ardent Advocaten met vestigingen in Antwerpen, Herentals en Mechelen.
 • Filip heeft 30 jaar ervaring in internationale contracten en staat in voor de relaties met het internationale netwerk van advocatenkantoren “Cicero, League of International Lawyers” waarvan hij verschillende jaren bestuurder was. 
 • Jasper is sedert enkele jaren medewerker bij Ardent Advocaten en behandelt contractuele betwistingen.
   

Practica

Bekijk ook onze andere activiteiten ter ondersteuning van jouw internationaal zakendoen hier.
Past deze datum niet of is de opleiding volzet, stuur een mail naar internationaal.mk@voka.be .
 

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Adres

Voka Mechelen- Kempen (kantoor Mechelen)
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

550 EUR (Excl. BTW) 

Voorwaarden


Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de (eerste) sessie.Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. 
Het is niet mogelijk om een deel van het deelnamegeld te recupereren bij vroegtijdige stopzetting van het traject (bijvoorbeeld, bij het volgen van enkel het voortraject of enkele sessies).  
 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Advertentie Vermant - mei