Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Meet de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf

Ga zelf aan de slag en leer je CO₂-voetafdruk te berekenen en stel een actieplan op om deze te reduceren.

Duurzaamheidsinitiatieven worden steeds belangrijker. Niet alleen klanten vragen ernaar, het helpt ook om je financiën te drukken, heeft een goede invloed op jouw reputatie en geloofwaardigheid en helpt zelfs bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Deze workshop helpt je om met behulp van een expert zelf de CO₂-voetafdruk van jouw onderneming berekenen. Want meten is weten. Zo leer je waar de pijnpunten zich bevinden, maar ook waar het meeste vooruitgang te boeken is. En dat niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de eigen financiën.

Programma

Dinsdag 3 oktober: gezamenlijke opleidingssessie (van 09.00 u tot 14.00 u)

De workshop begint met een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatproblematiek. Daarna leer je wat de berekening en reductie van de CO₂-voetafdruk precies inhouden. Verder krijg je mee welke gegevens nodig zijn om die berekening voor jouw organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie beschik je over een vereenvoudigde rekentool waarmee je de koolstofvoetafdruk van jouw organisatie zelf kan berekenen.

Dinsdag 5 december: individuele terugkomsessie (ntb)

Tijdens de terugkomsessie krijg je persoonlijke begeleiding bij de berekening en het opstellen van de plannen om de CO₂-voetafdruk te reduceren. Een uur persoonlijke begeleiding per deelnemer laat toe om de resultaten en plannen in detail te bespreken. Bij een ruimer aantal deelnemers is het mogelijk om een tweede datum vast te leggen, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft. 

De uren van deze opleiding voldoen aan de wettelijke verplichte aanvullende bijscholing van milieucoördinatoren. 

> Ik schrijf me in

Jouw expert

Dirk Van den Broecke - Adviesbureau DVdb

Als zaakvoerder van adviesbureau DVdB Consulting heeft Dirk ruime ervaring in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone®.

Dirk Van den Broecke

Meer info?

Guido Evens

Senior adviseur duurzaam ondernemen

Full bio of Guido Evens

Melissa Dubois

Coördinator Duurzaam Ondernemen

Full bio of Melissa Dubois

Met de steun van

VLAIO

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka KvK Mechelen - Kempen
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

€ 550 (excl. BTW)

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Advertentie VanRoey- nov
MK - Advertentie Van Dessel