Skip to main content
Voka Opleiding

De ROI van je marketinginspanningen

Leer de ROI van je marketing bepalen.

Veel marketeers klagen dat ze onvoldoende budget krijgen om te doen wat ze weten dat nodig is. Maar als men bij de directie om budget vraagt, dan willen ze weten wat het zal opbrengen. Met dit seminarie leer je hoe je de “Return on Investment” van marketing kan bepalen.

Het meten van wat marketing opbrengt, vergt wel enige opzet in de bedrijfssystemen. Maar met wat geduld en kennis van financiële toewijzingsmechanismes lukt dit prima.

Programma

Eerst bekijken we wat “Return on Investment” nu eigenlijk betekent en leggen we de formule uit. We analyseren de uitgaven van marketing en bekijken welk doel ze dienen.

Aan de hand van customer journeys, leren we wat de impact van verkoop en marketing is op het gedrag van klanten. We leren de verschillende raakpunten (touch-points) definiëren en zien wat de rol van de verschillende commerciële teams daarin is.

Ten slotte leren we werken met financiële toewijzingsmechanismes (Revenue Attribution) om omzet toe te wijzen aan de marketingactiviteiten. Op basis van deze toewijzing, kan de ROI berekend worden van de verschillende marketingactiviteiten.

Na deze opleiding kan je:

  • Een marketing budget opstellen met meetbare doelstellingen.
  • Beter meten, bijsturen en rapporteren over de bijdrage van je marketing communicatie budget aan de doelstellingen van het bedrijf
  • Samenwerken met de verkoopsafdeling over investeringen in lead generation en verkoopsondersteunende middelen.

Doelgroep

Marketeers allerhande, samen met hun management. Ook business controllers en mensen uit boekhouding die bezig zijn met het opvolgen van kosten en baten, zijn welkom. Er wordt van de deelnemers toch een zekere interesse in en kunde met cijfers verwacht.

> Ik schrijf me in

Jouw expert

Romeo Baertsoen - Skein Company

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka - KvK Mechelen - Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€780 (excl. btw)

Niet-leden:
€1170 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €780/leden en €1170/niet-leden. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 14 opleidingsuren ingeven. Klik hier voor meer info.

KMO-portefeuille

Meer info?