Skip to main content
Map

Plato Marcom & Sales 2022 (Mechelen)

Hoe bepaal je als ondernemer waar je markt ligt? En hoe benader je die markt? Heb je de ambitie om verder te groeien? Zet je marketing- en communicatiestrategie op scherp, en verwerf meer inzicht in sales door het Plato Marcom & Sales traject.  

Een Marcom & Sales Plato-traject is voor ondernemers en sales- en marketingverantwoordelijken die graag verder groeien en uit hun comfortzone durven te stappen om hun skills te verbeteren. In dit traject zoomen we in op je salesvaardigheden op basis van je karaktereigenschappen, want zonder sales kan je je bedrijf niet verder laten groeien. We gaan onder andere dieper in op non-verbale communicatie, communiceren met medewerkers en verkopen op basis van je introvert of extraverter karakter. Daarnaast werken we aan je marketing. We gaan aan de slag met social media, SEO/SEA, e-mailmarketing … 
 
Samen met een 15-tal bedrijfsleiders en/, of managers verzamel je elke maand voor een dialoog en inspirerende content rond zelfgekozen thema’s. Je vormt een hecht, enthousiast netwerk en stimuleert elkaar in groei, door kennis en ervaring te delen, onder de begeleiding van ervaren meters en peters. Naast iets, leer je via Plato ook iemand kennen. Een fijne surplus voor de ontwikkeling van jouw netwerk! 
 

Inhoud van het traject 

Je bepaalt, samen met de andere deelnemers, zelf welke thema’s aan bod komen. Samen gaan we met jullie vragen aan de slag.

Mogelijke topics die aan bod kunnen komen, zijn: 

 • Het salesproces van prospectie tot sales. 
 • Body language 
 • Pitchen en netwerken 
 • SEO/SEA 

Sociale media 

 • Lead generation 
 • Non-verbale communicatie 
 • Trends en strategie 
 • Branding-positionering 
 • Online marketing 
 • Mediatraining 
 • Communicatieplan 
 • Marketingmix 
 •  … 
   

Verloop van het traject 

 • Collectieve zomersessie op 25 augustus 2022 met andere Platogroepen 
 • Kick-off dag in september waarop de data en thema’s bepaald worden 
 • 9- maandelijkse sessies bij verschillende bedrijven 
 • Afstudeerfeest in juni 2023 
   

Peters van het traject

Dan

Dan Verbruggen

Na ruim 25 jaar in dienstverband te hebben gewerkt voor verschillende bedrijven en in diverse sectoren besloot ik in 2015 om die kennis en ervaring in te zetten als zelfstandig consultant. Mijn missie is om bedrijven te helpen met hun go-to-market uitdagingen (Sales & Marketing). Omdat ik de laatste 20 jaar in telecom, software en IT-security heb gewerkt ben ik in die doelgroep gebleven. Sinds 2017 werk ik als Sales & Marketing Director voor AXS Guard. Dat is een Mechelse Cybersecurity specialist die, via partners, bedrijven helpt met hun cyberbeveiliging. Daarnaast ben ik actief als (beroeps)fotograaf en werk ik in opdracht voor en aan diverse projecten. In 2020 haalde ik een kwalificatie als European Photographer.
 
Samen met andere enthousiaste ondernemers werken aan je eigen zaak, veel inspiratie opdoen, een luisterend oor vinden, interessante praktijkcases van gastsprekers & je netwerk vergroten zijn de redenen waarom ik voor PLATO kies. In 2019 nam ik al deel aan een PLATO groep rond Algemeen Management en in 2021 was ik voor de eerste keer “Peter” in het traject Marcom&Sales. 

Jef van den branden

Jef Van den Branden

Jef Van den Branden is een enthousiaste marketeer die met zijn marketingbureau De Ondernemersfabriek focust op relevante marketing voor KMO’s. Samen met de klant gaan ze op zoek naar manieren om zoveel mogelijk impact te maken. Wat ze liefst doen is complexe zaken eenvoudig maken voor klanten. Betrokkenheid, engagement en een nauwe samenwerking op het gebied van marketing is wat hen onderscheid als bureau. Jef nam zelf al 3 jaar deel aan Plato trajecten en start zijn derde jaar als Plato peter. Hij deelt zijn inzichten vanuit een ruimte ervaring in de marketingwereld en diverse, andere sectoren.

MK - michel

Michel Lefebre

Michel is een geboren Kempenaar van Heist op den Berg. Na zijn studies elektromechanica startte hij in het familiebedrijf. Doordat zijn vader hem vroeg om de klantencontacten te onderhouden kreeg hij de verkoopmicrobe te pakken. Verdere ervaring deed hij op door de verkoop van sportdranken, fitness toestellen en voedingssupplementen. Zijn grootste realisatie is het merk ZUMBA (fitnesskledij) op de Europese kaart te plaatsen. Trainen en opleiden van verkopers en distributeurs werd een 2de natuur. Daarnaast zul je Michel terugvinden op het racecircuit als racer en instructeur. 
Wil je graag bijleren over Sales? Michel leert je de tips & tricks van prospectie tot closing the deal.
 

Wanneer

Prijs

EUR 1.000 (Excl. BTW)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Advertentie VanRoey- nov