Skip to main content

Mindfulness op het werk: professor Steven Laureys

  • On- en offline

De druk in onze maatschappij ligt steeds hoger. Ook op de werkvloer is stress een big issue geworden. Mindfulness zorgt voor minder frustratie, minder ziekteverzuim en een betere werksfeer. Moet je een fulltime monnik zijn om die voordelen te verzilveren? Zeker niet! Op 17 mei vertelt topneuroloog Steven Laureys hoe jij ermee aan de slag gaat.

Professor Steven Laureys (copywright: CHU Liège, Michel Houet)
Professor Steven Laureys (copywright: CHU Liège, Michel Houet)

 

Professor Steven Laureys leidt aan de Universiteit van Luik de Come Science Group. Als klinisch professor is hij ook verbonden aan de dienst neurologie van het universitair ziekenhuis Sart-Tilman in Luik. Hij werd de laatste jaren vooral bekend door ‘Het no-nonsense meditatieboek’ en ‘Ons Briljante Brein’.

Al een aantal jaren doet professor Laureys onderzoek naar de impact van meditatie en mindfulness op de hersenen, het stressniveau en het algemene welzijn. Hij weet dat mindfulness al lang geen modegrill meer is. Het kan het leven van iedereen veranderen. Een paar minuten met mentale oefeningen kunnen een wereld van verschil maken. Het resultaat? Minder stress, een betere nachtrust en meer focus. Zelf streeft hij naar de erkenning van mindfulness als aanvulling op de traditionele geneeskunde.

Programma
  • 19u00: welkomstwoord Eric Christiaens (AZ Vesalius), voorzitter van het Limburgse Voka-netwerk Health & Care
  • 19u05: start sessie door professor Steven Laureys mét een mindfulness-moment en Q&A
  • 20u30: verwacht einde
Doelgroep

Dit webinar is exclusief voor de leden van het Limburgse Voka-netwerk Health & Care en voor de leden van de Vlaamse Voka Health Community.

Deze sessie maakt deel uit van het Netwerk Health Care

Het netwerk Health & Care van Voka - KvK Limburg is een netwerkgroep van directeuren uit de zorgsector die mentaal welbevinden, fysieke fitheid en welzijn hoog in het vaandel dragen. Hieromtrent worden ervaringen gedeeld en kennis uitgewisseld.

Meer weten of lid worden van dit netwerk? Klik hier!

Contactpersoon

Sara Davidson

Senior coördinator Netwerken

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden van het Limburgse netwerk Health & Care en voor leden van de Vlaamse Voka Health Community.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo