Skip to main content
Voka Opleiding

Mercurio International Distributors

Internationaal Ondernemen

Leer hoe je de juiste internationale distributeurs vindt en hoe je hen aan het werk zet om internationaal jouw merk op de kaart te zetten.

In uw internationale verkoopstrategie is een distributeur een erg belangrijke schakel en fungeert deze vaak als de eerste ambassadeur van uw product in een buitenlandse markt. Daarom is het van groot belang dat u bij het uittekenen van een distributienetwerk niet alleen de juiste partners weet te kiezen, maar ook weet hoe je met een distributeur samenwerkt, hoe hij denkt, wat hij van jou verwacht en wat jij van hem kan verwachten.

U wilt uw product ongetwijfeld op de meest efficiënte manier vermarkten en u denkt eraan om te werken met distributeurs? In deze tweedelige opleiding leert u hoe u een succesvol internationaal distributienetwerk selecteert, opzet, uitbouwt, aanstuurt en (onder)houdt.

PROGRAMMA
In een eerste sessie op 9 maart (van 13u tot 19u30) gaan we onder meer dieper in op wat een distributeur juist is, stellen we een ideaal distributeursprofiel op voor jouw product en bedrijf, bekijken we de verschillende manieren waarop u deze distributeurs kan vinden en kijken we naar de contractuele afspraken die u met hen moet maken om uzelf en uw merk te beschermen.


In een tweede sessie op 15 maart (van 13u tot 19u30) bekijken we het management van een distributeur (Bezoeken, beoordelen en mogelijke conflicten) en analyseren we onder meer hoe je een samenwerking verder kan uitbouwen.

DOELGROEP
Dit traject richt zich op bedrijfseigenaars, ondernemers en managers in sales of business development die een netwerk van internationale distributeurs willen creëren en onderhouden.

Contactpersoon

Sofie Engelen

Coördinator internationale dienstverlening

Adres

Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

De deelnameprijs bedraagt €550 excl.btw per deelnemer

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering