Skip to main content
Voka Opleiding

Mercurio Exportdocumenten & Incoterms

Door verschillende internationale wetten en regels is er nood aan heel wat formaliteiten en documenten. Tijdens deze opleiding leer je alles over exportdocumenten & Incoterms.

Wie bij zakendoen niet internationaal denkt, zet zichzelf vaak meteen buitenspel. Door deze trend is het aantal internationale handelstransacties de jongste jaren enorm gestegen. Voor een vlot verloop daarvan is een correcte documentatie meer dan ooit van belang. Deze opleiding maakt je hierin volledig wegwijs

De internationale goederenstroom groeit jaar na jaar. Hierdoor is het voor zowel overheid als bedrijven onmogelijk om nog alle goederen effectief te controleren. 

Om controles achteraf mogelijk te maken, ligt de focus nu sterk op de controle van de bijhorende documenten. Dat verschillende landen soms elk hun eigen wetgeving hanteren, maakt die oefening er niet eenvoudiger op. Bedrijven die goederen naar het buitenland willen uitvoeren, kunnen alleszins niet voorbij aan de nodige exportdocumenten en Incoterms. In deze tweedelige opleiding kom je alles te weten over het juiste gebruik van deze documenten. 

In de eerste sessie op 23 juni leer je alle ins en outs van Incoterms en douanedocumenten. In een tweede sessie in september leer je meer over transportdocumenten, certificaten van oorsprong, en het platform Access2markets van de Europese Unie.

Spreker van deze specifieke opleiding voor ondernemers en medewerkers die goederen exporteren, is Lieve Lombaert (Lova Consultants). Met meer dan 35 jaar ervaring in de transportsector helpt ze ondernemers met vragen rond logistiek management, internationale handel en betalingstechnieken, douane en de financiering van internationale transacties. 

 

Contactpersoon

Fatim Ramadane

Coördinator internationale dienstverlening

Adres

KAVA Congres Centrum
Consciencestraat 41
2018 Antwerpen

Wanneer

Prijs

De deelnameprijs bedraagt €550 excl.btw per deelnemer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan