Skip to main content

Mercurio Beyond Borders: Canada

 • Online

Het Beyond Borders-traject is een kortlopend traject van 4 inhoudelijke sessies om een eerste marktverkenning te doen in Canada.

Tijdens dit traject krijg je inzicht in de potentiële buitenlandse markt. Leer van experten en concrete praktijkcases hoe je jouw kansen op succes vergroot om deze nieuwe markten te veroveren en/of je positie lokaal te versterken.

Met deskundige sprekers en best practices die worden gedeeld door Belgische bedrijven die al succesvol zijn in het land, verzamel je de zakelijke, culturele en praktische informatie die je nodig hebt.

Elk deelnemend bedrijf wordt begeleid bij het verkennen van één geselecteerde specifieke buitenlandse markt, in dit geval Canada. Op basis van dit traject beslist de ondernemer of ze deze markt gaan betreden en hoe ze de eerste stappen gaan zetten.

Thema’s die aan bod komen: 

 • Jouw eerste stappen op de markt
 • Marktaanpak
 • Hoe vind en screen je jouw partner of klant
 • Hoe verlopen betalingen en hoe beperk je de risico’s
 • Tips bij het zakendoen
 • Cultuurverschillen

Sessies

In totaal gaat het over 4 sessies: 

 1. Introductie van de Canadese markt - 10 maart 
  Canada is na de Verenigde Staten de belangrijkste handelspartner op het Amerikaanse continent. Veel ondernemers zijn al met succes actief op de Canadese markt. Waar liggen de meeste kansen voor jou?
 2. Jouw eerste stappen op de markt - 17 maart 
  Marktaanpak: onderhandelingen, via tussenpersonen, export, entiteit opzetten (Citizen of resident / moet je Canadese verblijfsvergunning hebben?), logistiek en supply chain.
 3. Marketing & Sales - 24 maart
  Welke marketing- en salesstrategie pas je toe om jouw product op de Canadese markt te brengen?
 4. Tax & Legal aspecten - 31 maart
  Juridische aandachtspunten bij zakendoen in Canada. Gedurende deze sessie zullen de juridische aspecten onder de loep genomen worden.
 5. Slotsessie - TBC
  Tijdens deze sessie pitch je jouw persoonlijk plan van aanpak voor een raad van advies en bespreken we de volgende stappen zodat je snel actie kan ondernemen.

Sprekers

 • Yves Lapere (FIT) – Ilse De Cleene (IDC Home) – Dirk Baerts (I2act) + Testimonials
 • Wim Bosman – Credendo

logos

Contactpersoon

Daphne Renier

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Wanneer

Prijs

550 euro

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
Accent
DHL
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group