Skip to main content
Map

MBA Highlights 2023

Wil jij de beste versie van jezelf worden door te leren van de allerbeste?
Grijp je kans met MBA Highlights en wordt een topmanager, leider of toekomstige 'captain of industry'

We sturen je even terug naar school

Niet zomaar een school, een school voor topmanagers, leidinggevenden en misschien wel toekomstige captains of industry, die straks aan het roer staan van Limburgse bedrijven.
 

  • Maar welke kennis en competenties heb ik nodig om succesvol te zijn? En te blijven.
  • Welke strategie past het best bij mij? 
  • Hoe laat ik mijn medewerkers nog beter presteren? Hoe haal ik de beste versie van mezelf naar boven? 

Die inzichten kunnen we je geven!

De coronacrisis heeft werken en leidinggeven grondig veranderd. Onze inzichten zijn dan ook aangepast aan het ‘nieuwe normaal’. Met onze MBA Highlights willen we je die nieuwe inzichten geven. 

MBA Highlights is een samenwerking tussen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Solvay Brussels School of Economics & Management. Zeg maar een matching tussen management en ondernemerschap.  

Als je dit traject volgt, staan er professoren voor je neus die zelf ondernemer zijn. 
Ze kunnen je wijzen op de ‘ups’ en waarschuwen voor de ‘downs’ van het ondernemen. Je krijgt de theorie die nodig is en de praktijkkennis die het verschil maakt. Een panel van topmanagers van wereldniveau staat ter beschikking voor je vragen.  
 
Zegt het je iets? De MBA Highlights is er voor (toekomstige) CEO’s, ondernemers en managers met minstens 5 jaar ervaring in een leidinggevende rol of managementfunctie. En vooral: je bent iemand die zijn of haar bedrijf wil laten groeien. 

Join the club.

 

Het MBA Highlights programma biedt een unieke combinatie van theoretische vorming en praktijkcases. Het coachingtraject vormt één van de bouwstenen van het programma en optimaliseert de kennisoverdracht.

Persoonlijk leiderschap en introductie in strategie

Tijdens het intakegesprek wordt er al gepolst naar mogelijke business cases uit de professionele context van de deelnemers. Enkele voorbeelden: lancering nieuw product/dienst, overnamestrategie, internationale expansie, organisatiestructuur etc. Bij de aanvang van module 1 krijgt iedereen de kans om een business case voor te stellen. Vervolgens worden de meest relevante cases geselecteerd. Deelnemers gaan aan de slag in teams gevormd op basis van voorkeur en complementariteit. Dit om een maximaal leereffect te verzekeren.

Groeistrategie en Introductie in financieel management

Rond module 2 starten de teams aan het echte casework. Ze zoomen in op hun case en maken een situatieschets van het bedrijf.

Strategie implementatie - Financiële analyse en planning - Salesmanagement en Management HR

Rond module 3 en 4 krijgen alle teams een grondige groepscoaching. Elk team wordt gechallenged, de knelpunten worden besproken en gekoppeld aan geziene modellen uit de sessies. Op deze manier krijgt de business case vorm en kunnen de opgedane inzichten verder worden uitgewerkt. Los daarvan krijgt elk teamlid ook twee individuele coachingsessies.

Strategische marketing en groepleiderschap

De geïntegreerde case wordt gefinaliseerd onder begeleiding van de coach. Teams werken aan een geschreven document (max. 10p) en een presentatie voor de eindverdediging.

Alle teams presenteren hun case aan de eindjury die bestaat uit experts en ondernemers. 
 

  1. Je dompelt je onder in de highlights van bestaande MBA-programma’s.
  2. Je leert bij van vooraanstaande experten die zelf met hun twee voeten in de praktijk staan, geen droge theoretische kost dus.
  3. Je bouwt een straf netwerk van ambitieuze mede-ondernemers uit in je eigen regio.

 

Wil jij graag meer informatie over dit MBA Highlights programma voor je in deze exclusieve opleidingsreeks stapt? 

Wij nodigen je graag uit op één van onze informatieve en inspirerende infosessies. Tijdens deze gratis infosessies krijg je een boeiende keynote (Patrick Ceulemans - Solvay Brussels School of Economics & Management). Daarnaast krijg je alle inhoudelijke en praktische informatie over het MBA Highlights programma.

Download hier de brochure

download hier

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator Talent

Adres

Terhills Hotel
Zetellaan 68
3630 Maasmechelen

Wanneer

Prijs

€ 8 900,00 voor leden van Voka - KvK Limburg, excl. btw
€ 12 750,00 voor niet-leden van Voka - KvK Limburg, excl. btw

Bij 2 deelnemers van eenzelfde bedrijf: 10% korting voor de 2de deelnemer.

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Cumuleerbaar met het VOV (Vlaams Opleidingsverlof) meer info vindt u hier.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 73 uur

Voorwaarden

Bij annulering van je deelname op minder dan 30 dagen voor aanvang van het traject heeft de opleidingsverstrekker Voka - Kamer van Koophandel Limburg recht op 10% van het totaalbedrag van het traject.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.