Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Macro-economische ontwikkelingen

Op deze avond duiken we in de macro-economische vooruitzichten voor 2024 met Geert Langenus van de Nationale Bank van België. Geert zal ons begeleiden door de dynamische economische landschappen, waarbij hij de trends, prognoses en invloeden op de bredere economische situatie belicht tijdens zijn presentatie.

Tijdens deze avond gaan we samen met Geert Langenus van de Nationale Bank van België dieper in op de macro-economische tendensen voor 2024. In zijn presentatie begeleidt Geert ons door de dynamische landschappen van de economie, waarbij hij dieper ingaat op de trends, prognoses en invloeden op de bredere economische situatie.

Programma

  • 17.30 - 18.00 u. Ontvangst 
  • 18.00 - 18.05 u. Verwelkoming door Voka Oost-Vlaanderen
  • 18.05 - 19.00 u. Geert Langenus, Nationale Bank van België: "Hoe staat de Belgische economie ervoor?"
  • 19.00 - 20.30 u. Netwerkmoment met hapje en drankje*

Over Geert Langenus

Geert Langenus behaalde diploma’s in de economie aan de Universiteit van Gent en de KU Leuven. Hij ging aan de slag bij het departement Studiën van de Nationale Bank van België, waar hij eerst werkte als expert in de overheidsfinanciën en zich vooral toelegde op de houdbaarheid van de overheidsschuld, structurele begrotingssaldi en fiscale instellingen. 

Sinds 2012 staat hij aan het hoofd van de groep Nationale rekeningen en conjunctuur, die verantwoordelijk is voor macro-economische analyses en prognoses. Hij is de auteur van verschillende publicaties over onder meer overheidsfinanciën en nowcasting.

Meer info & inschrijven

Je kunt inschrijven tot en met donderdag 11 april 2024. Inschrijven doe je via de button rechts op de pagina (of onderaan indien je de mobiele pagina raadpleegt).

*Heb je een allergie of wens je een vegetarisch alternatief? Laat het ons weten via mail.

Nog vragen? Stuur een mailtje naar Valérie Smessaert of bel +32 9 266 14 62.

Contactpersoon

Valérie Smessaert

Ledenrelaties - Events & Netwerking

Adres

Voka Vaart
Werf 8/1
9300 Aalst

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden mits inschrijving.

Niet-leden, gelieve contact op te nemen met Valérie Smessaert

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.