Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Re-integratie na ziekte & verzuim

Human Resources

De massale uitval door ziekte stelt werkgevers voor grote uitdagingen, zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. Daarom organiseert Voka – KvK Limburg op 22 maart een opleiding over hoe jij als onderneming aan de slag kunt met de vaststellingen die wij in een Voka Wijzer hebben gegoten.
 

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, wil de voortrekker zijn in het aanpakken van het probleem van langdurige afwezigheid door ziekte en lanceert daarom vanuit haar Health Community een praktische Voka Wijzer met alle bouwstenen voor een integraal preventie-, verzuim- en terugkeerbeleid. De massale uitval door ziekte stelt werkgevers voor grote uitdagingen, zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt.

Om meer gezonde en gedeelde groei te realiseren zullen we alle beschikbare handen nodig hebben. Om dit te kunnen waarmaken, formuleren we beleidsaanbevelingen die helpen bij het uitbouwen van een gezond welzijnsbeleid in ondernemingen en bij het voorzien van een vlotte re-integratie van zieken op de werkvoer. 

Hoe kan jouw onderneming het verschil maken? Dat hoor je op 22 maart tijdens de opleiding.

Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt. 

 

De hervormingen van de regering zijn stapjes in de juiste richting, maar het is nog te weinig. We bekijken ziekte nog steeds te negatief en te formeel. Informeel aan de slag gaan en de focus leggen op wat wel nog kan, geeft betere resultaten bij re-integratie. De formaliteiten en regels die werknemers en werkgevers moeten vervullen, zorgen voor nodeloze vertraging en gebrek aan kansen.

Hans Maertens
Programma

De onderwerpen die wij hier aan bod brengen zijn
-    Aan de slag met ziektepreventie
-    Hoe ga je aan de slag met een gericht verzuimbeleid
-    Re-integratie na langdurig ziek zijn
 

Doelgroep

HR-managers, bedrijfsleiders

Docent

Daan Aeyels, expert gezondheidszorgbeleid, Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen en Welt
Bart Teuwen, Certimed en auteur van het Verzuimboek 
 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal lesuren: 10 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 105,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 105,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?