Skip to main content
@Level2Work

@Level2Work Mentorschap

Begeleid hoger opgeleide werkzoekenden met migratieachtergrond op de arbeidsmarkt.

Wilt u uw vacatures invullen en staat u open voor anderstalig talent? Of wilt u zich graag maatschappelijk engageren? Word mentor bij @Level2Work en maak kennis met een grote pool hoger opgeleide werkzoekenden met migratieachtergrond.

@level2workVeel Oost-Vlaamse ondernemers hebben heel wat openstaande vacatures die ze moeilijk tot niet ingevuld krijgen. Tegelijk zijn er heel wat competente hoogopgeleide werkzoekenden die de weg niet vinden naar die openstaande vacatures, omdat ze de Belgische arbeidsmarkt onvoldoende kennen.

Door mentor te worden van één van deze werkzoekenden begeleidt u hem of haar tijdelijk in de zoektocht naar werk in België. Het engagement dat wij van een mentor verwachten omvat minimum 6 contactmomenten tijdens een periode van 3 maanden: afspreken, telefonisch of via e-mail, de kick-off en sollicitatiesessie (zie programma) tellen alvast als 2 momenten. Doorheen dit traject geeft u kennis en ervaring door aan uw mentee (bijvoorbeeld nakijken cv of beantwoorden vragen) en brengt u hem of haar eventueel in contact met uw netwerk.

Waarom zou u mentor worden? In de eerste plaats uiteraard uit sociaal engagement, het ondersteunen van een nieuwkomer en hem of haar een duwtje in de juiste richting geven. Meer redenen zijn:

  • U krijgt de kans om uw ervaring en kennis door te geven.
  • U verrijkt uw uw netwerk met high potentials en andere mentoren.
  • U haalt inspiratie uit contact met mensen met een andere achtergrond
  • U ontwikkelt uw mentorvaardigheden.

Helemaal mee? Perfect, want wij zijn op zoek naar u!

Programma 

  • 15 mei 2019, van 13.00 tot 16.00 u.

Coachingsessie (optioneel) over 'Hoe word ik een mentor met interculturele vaardigheden'. Tips & tricks, do’s & don’ts en een gezellige, leerrijke namiddag met andere geëngageerde mensen. Deze eerste sessie is niet verplicht (want misschien volgde u al een opleiding tot mentor), maar wel sterk aan te raden.

  • 24 mei 2019, van 8.00 tot 11.30 u.

Kick-off van het traject waar u kennis maakt met uw mentee.

  • 19 juni 2019, van 8.00 tot 11.30 uur

Pitch- en sollicitatiesessie waarbij er een doorgedreven cv- en sollicitatietraining voor mentees wordt georganiseerd, met begeleidende feedback van de mentoren. 

  • 8 november 2019

Jobbeurs. Onder begeleiding van de mentoren wordt er een speedmeet tussen bedrijven en mentees georganiseerd. 

Doelgroep

Iedereen van harte welkom, enige voorwaarden zijn ‘goesting’ om mentor te worden, wat tijd kunnen vrijmaken & bereid zijn om uw kennis en netwerk te delen.

Informatie en inschrijvingen

Meer weten? Stuur een mailtje naar Jozefien De Smet of bel 0471 81 41 84.

Partners

Adres

Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen (Voka Box)
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Gratis, voor leden en niet-leden.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat