Skip to main content

Lerend Netwerk Production Teamleader 2022

Kennis DELEN is kennis VERMENIGVULDIGEN. Investeer in je teamleider productie en maak hem/haar intrapreneur van jouw onderneming.

Waarom investeren in een lerend netwerk?

Als teamleider productie ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het productieproces en de realisatie van de productiedoelen. Vaak ben jij het eerste aanspreekpunt bij problemen. Wil je op een snelle en efficiënte manier kennis en ervaringen uitwisselen met mede-teamleiders? Wil je te weten komen hoe zij hun teamleden motiveren en welke aanpak zij hanteren? Dan is het tijd om het lerend netwerk te raadplegen.

Methodiek

In dit lerend netwerk komen functiegenoten uit verschillende productiebedrijven op regelmatige basis samen om kennis en ervaringen uit te wisselen. De ontmoetingen vinden steeds plaats in een open en vertrouwelijke sfeer. Wederzijdse inspiratie staat centraal. Wist je dat we 70% van onze kennis op een informele manier verwerven? Een lerend netwerk is dus zeker geen eenrichtingsverhaal. Maak je klaar voor een stevig netwerk dat nieuwe inzichten en kennis aanreikt, met maximale interactie van de sprekers en andere deelnemers. Elke sessie start met een rondleiding in een van de deelnemende productiebedrijven.

Doelgroep

Dit lerend netwerk is bedoeld voor eerstelijnsverantwoordelijken en leidinggevenden, die actief zijn binnen een industriële kmo of multinational en die al minstens 2 jaar leidinggeven aan een team van uitvoerende medewerkers. 

Programma

De sessies gaan door op dinsdag- of donderdagavond van 16 uur tot 20 uur (*).
(*) De sessies voor de bemiddelaar zullen doorgaan in de namiddag van 13 uur tot 17 uur.

We bieden 4 trajecten aan: elk traject gaat dieper in op een van de teamleiderrollen. We onderscheiden:

  1. de leidinggevende
  2. de coach
  3. de bemiddelaar
  4. de organisator

Elk traject bestaat uit 3 vaste en 2 open thema's. Die laatste worden door de deelnemers bepaald op de kick-off op 29 september. 

De leidinggevende

Sessie 1: KPI's vertalen naar de werkvloer
Sessie 2: Situationeel leidinggeven
Sessie 3: Teamontwikkeling en -coaching
Sessie 4 & 5: Open thema's, bv. digitale tools op de werkvloer, constructief feedback geven, ...

De coach

Sessie 1: Coachend leidinggeven
Sessie 2: Werkinstructies opmaken
Sessie 3: Creatief problemen oplossen volgens de Toyota Kata-methode
Sessie 4 & 5: Open thema's, bv. omgaan met verschillende culturen op de werkvloer, opleidingsnoden detecteren, lean management ...

De bemiddelaar (*)

Sessie 1: Management by walking around
Sessie 2: Evaluatiegesprekken voorbereiden en opvolgen 
Sessie 3: De kracht van non-verbale communicatie
Sessie 4 & 5: Open thema's, bv. omgaan met vakbonden, mijn rol als vertrouwenspersoon, assertief leren zijn, ergonomie op de werkvloer, ...

De organisator

Sessie 1: Verschillende vergadertechnieken toepassen a.d.h.v. insights
Sessie 2: Je persoonlijke productiviteit verhogen
Sessie 3: Kennis borgen

Sessie 4 & 5: Open thema's, bv. orde & netheid (5S), timemanagement, change in de praktijk, ...


Deontologische code

Respect, eerlijkheid en vertrouwelijkheid van informatie in het lerend netwerk is key en enkel mogelijk in een gesloten netwerkomgeving, zonder aanwezigheid van derden. Aangezien de sessies plaatsvinden in de deelnemende bedrijven en starten met een rondleiding op de werkvloer, rekenen wij op de loyaliteit en gastvrijheid van elk bedrijf. Een overzicht van de lerende netwerken kan je raadplegen op de website en in onze folder.

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Wanneer

Prijs

  • Leden: 1000 euro
  • Niet-leden: 1500 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126. ​

kmo-portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Dit traject ondersteunt SDG 9. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 9

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag