Skip to main content

Lerend Netwerk Production Manager 2022

Kennis DELEN is kennis VERMENIGVULDIGEN.
Investeer in je productiemanager en maak hem intrapreneur van jouw onderneming. 

Waarom investeren in een lerend netwerk?

De wereld verandert sneller dan ooit en ook bedrijven moeten zich steeds sneller aanpassen aan de veranderende economische tendensen. Het vermogen om met deze veranderingen om te gaan is op vandaag één van de meest belangrijke skills geworden bij leidinggevenden. Steeds vaker word je geconfronteerd met vraagstukken en uitdagingen waarop je het antwoord schuldig moeten blijven. Tijd om het lerend netwerk te raadplegen.

Methodiek

In een lerend netwerk komen productie- en operations managers uit verschillende bedrijven maandelijks samen om kennis en ervaringen uit te wisselen, en dit in een vertrouwelijke, gesloten omgeving. Elkaar inspireren staat centraal. Wist je dat 70% van onze kennis op een informele manier wordt verworven? Verwacht je dus niet aan een éénrichtingsverhaal, maar een stevig netwerk dat nieuwe inzichten en kennis aanreikt en waar de interactie met de andere deelnemers en de sprekers maximaal is. Elke sessie start bovendien met een rondleiding in één van de deelnemende productiebedrijven. 

Waarover gaat het?

Het lerend netwerk stimuleert je resultaatgericht denkvermogen en biedt inzicht in soorten probleemaanpak. We onderscheiden drie trajecten die elk dieper ingaan op een specifieke rol van een productiemanager: 1) de changemanager, 2) de operational excellence (Opex) leader en 3) de inspirerende leider. Het startthema ligt vast, de overige 4 thema’s bepaal je samen met de andere deelnemers tijdens een brainstorm op de kick-off, onder begeleiding van de peter. Het is dus belangrijk dat je hierop aanwezig kan zijn.

De changemanager

 

 

 

 

 

Focus van dit traject

als changemanager ben je nauw betrokken bij (grote) veranderingen in de productie, waardoor je enige weerstand kan ervaren. Je wil ervaringen uitwisselen over hoe je hier best mee omgaat.

Startthema: Hoe breng je verandering in je team of organisatie? 
Keuzethema's: omgaan met vuca in productie, ADKAR changemanagement, omgaan met weerstand bij verandering, lean leadership, bedrijfscultuur veranderen,…
De sessies zijn op donderdag

De Opex leader 

 

 

 

 

Focus van dit traject:

als operational excellence leider streef je naar world class manufacturing in de productie en wil je ervaringen uitwisselen over slimmer werken en strategieën en tools voor procesoptimalisatie.

Startthema: Continue verbeteren in de genen? 
Keuzethema's: lean leadership, QRM, kata, gemba, kaizen, interne communicatie bottom up, Shingo, verbetervoorstellen genereren, continu verbeteren (COI), Hoshin Kanri matrix..
De sessies zijn op dinsdag of donderdag

De inspirerende leider

 

 

 

 

Focus van dit traject:

als inspirerende leider wil je werken aan hechtere teams met gemotiveerde medewerkers. Je wil je mensen doen groeien in hun functie.

Startthema: Ontwikkelen van medewerkers en teams
Keuzethema's: teamontwikkeling, coachende leiderschap, vertrouwen en verantwoordelijkheid geven, in dialoog met de vakbonden, competentie-management om medewerkers te doen groeien
De sessies zijn op dinsdag

Inschrijven

Gelieve jouw top 2 voorkeurtrajecten te noteren in het vak 'opmerkingen' wanneer je inschrijft bv. Opex en changemanager. Is je voorkeurtraject niet meer beschikbaar, dan noteren wij jouw deelname aan je tweede voorkeurtraject.   

Doelgroep

Voor productiemanagers vanaf de tweede lijn en hoger tot productiedirecteurs binnen een industriële kmo of multinational die minstens 2 jaar leidinggeven aan een team van leidinggevenden en betrokken zijn bij verschillende, operationele processen zoals budgetopmaak, aanwerving, aankoop van machines en het bepalen van KPI’s. Niet voor advies verlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. 

Deontologische code

Respect, eerlijkheid en vertrouwelijkheid van informatie zijn key in het lerend netwerk en enkel mogelijk in een gesloten netwerkomgeving, zonder aanwezigheid van derden. Aangezien de sessies en rondleidingen plaatsvinden in de deelnemende bedrijven rekenen wij op je loyauteit en gastvrijheid. 

Een overzicht van de lerende netwerken kan je raadplegen op de website of in onze folder

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Wanneer

Prijs

  • Leden: 1000 euro
  • Niet- leden: 1500 euro

Groepskorting van 10% geldig vanaf 3 deelnemers aan het lerend netwerk Production teamleader en Production manager.

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Dit traject ondersteunt SDG 9. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 9

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag