Skip to main content

Lerend netwerk managementassistenten (VOLZET)

  • On- en offline

Dit netwerk is voor én door managementassistenten, want leren van elkaar staat centraal!

Als de uitgesproken sleutelfiguur binnen heel wat ondernemingen, is het voor u als managementassistent(e) belangrijk om mee te zijn met de laatste trends en vaardigheden binnen uw job. U hebt nauw contact met de leidinggevende, collega’s en klanten en fungeert als vertrouwenspersoon. Met zo’n uitgebreid takenpakket is het belangrijk om steeds te blijven leren. Daarvoor biedt het lerend netwerk voor managementassistenten een integrale oplossing.

Gedurende vijf sessies gaat u met een vaste groep van collega-managementassistenten aan de slag om uw kennis en expertise te optimaliseren en uit te breiden. Daarvoor mag u rekenen op de begeleiding van verschillende experts, naast de nieuwe inzichten die u opdoet door ervaringen uit te wisselen met uw groepsgenoten. Dit netwerk is voor én door managementassistenten, want leren van elkaar staat centraal. U kunt uitdagingen in een vaste groep aftoetsen en hebt meteen een kritisch klankbord. Na elke sessie hebt u ook de mogelijkheid om informeel te netwerken.

VOOR WIE?

In uw functie assisteert u de bedrijfsleider of de directie van een onderneming uit de regio Antwerpen-Waasland.

PROGRAMMA

Kick-off lerend netwerk
8 juni – 16 tot 17.30 u. – Online

Ready, set, go! Wij staan te popelen om samen met u en de andere deelnemers dit traject te starten. Maar wie bent u, wat doet u en voor welke organisatie? Tijdens de kick-off ontdekt u op een leuke manier met wie u dit leer- en ontdekkingsproces aangaat en wat u allemaal mag verwachten tijdens de komende sessies.

Tommie HarnieInSights: Hoe uw persoonlijkheid uw pad bepaalt
14 september – 16 tot 20 u. – Zetel Antwerpen

Cursussen, opleidingen, netwerken en ervaringen helpen u om volop te groeien in uw kunnen. Toch is er een belangrijke schakel die u niet uit het oog mag verliezen. Want optimaal functioneren begint met zelfinzicht. Met de wetenschappelijk onderbouwde Insights-test gaan we na wat uw voorkeuren zijn, wat u drijft en u energie geeft. Aan de hand van Insights en uw persoonlijkheidsprofiel krijgt u inzicht in uw reacties en gedrag. Dit helpt u te begrijpen waarom anderen heel ander gedrag laten zien. We streven naar persoonlijke ontwikkeling die ook de organisatie enkel ten goede komt.

Tommie Harnie – Cameleon Business Training

 

Hoe u met verbindende communicatie dat stapje verder kan gaan
21 oktober – 16 tot 20 u. – Zetel Antwerpen

Een moeilijk gesprek met een ontevreden klant, leverancier of collega leidt soms tot een situatie waarin woorden zonder nadenken en automatisch worden geuit. In zulke situaties hebben mensen de neiging om in de verdediging of aanval te schieten of om zich terug te trekken. Assertiviteit kan hierin als technische vaardigheid een hulp bieden, maar verbindend communiceren gaat nog een stapje verder. Het gaat over waarnemen in plaats van oordelen, omgaan met emoties en bewustzijn van wat u waarneemt en nodig hebt. Het is een vorm van helder en integer communiceren met respect en begrip tegenover uw gesprekspartner.

Tommie Harnie – Cameleon Business Training

 

Sophie LoontiensGeef uzelf een digitale update!
15 november – 16 tot 20 u. – Zetel Antwerpen

Een nieuw softwareprogramma, een nieuwe functie of update in een bestaand programma, … Er gaat geen dag voorbij zonder in aanraking te komen met de wondere  digitale wereld waarin we leven. Zeker sinds telewerk de norm is geworden, steunen we enorm op de vele mogelijkheden die technologie ons biedt. Maar waarom altijd harder werken als het ook gewoon slimmer kan? Samen met de lesgever gaat u op ontdekkingstocht om de quick wins te vinden die u extra plezier, creativiteit en werkcomfort kunnen bezorgen.

Sophie Loontiens – MindMatter

 

Emilie DepuydtDraag zorg voor uw manager én uzelf
16 december – 16 tot 20 u. – Zetel Antwerpen

Uw rol is om er te zijn voor anderen. U helpt, ondersteunt, neemt zorgen uit handen van de manager. Dat is waar u goed in bent, wat u graag doet.
Hoe combineert u dat met zelfzorg? Hoe zorgt u dat u zichzelf niet verliest wanneer u steeds klaarstaat voor anderen? We gaan samen met u op pad om te tonen hoe zelfzorg en anderen ondersteunen hand in hand kunnen gaan.

Emilie Depuydt – Happy Coach

Contactpersonen

Ina Veeckman

Senior coördinator netwerkactiviteiten

Eva Luyten

Coördinator netwerkactiviteiten

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Als lid betaalt u 1050 euro (excl. 21% btw)
Als niet-lid betaalt u 1365 euro (excl. 21% btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 1 juni 2021. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen.
 
Gelieve uw aanvraag bij kmo-portefeuille in te dienen uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van de opleiding.

 
Recupereer een deel van uw opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien u beroep doet op de kmo-portefeuille, dient u nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.
 
Benodigde informatie kmo-portefeuille:
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: datum start opleiding
Projectbedrag: €1050 voor leden van Voka, €1365 voor niet-leden (btw dient rechtstreeks aan ons betaald te worden)
Aantal opleidingsuren: 13,5

Heeft u nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: 03 232 22 19 of pr.aw@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Gosselin
Welt white paper
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans