Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Lerend Netwerk Maintenance Manager 2024

Kennis delen is kennis vermenigvuldigen.

Investeer in een maintenance netwerk en til je onderhoudsmanagement naar een hoger niveau.

Waarom investeren in een lerend netwerk?

Maintenance managers moeten van alle markten thuis zijn. Naast technisch inzicht in onderhoudsmanagement, wordt verwacht dat je een inspirerende people manager bent die goed kan samenwerken en communiceren. De uitdagingen binnen jouw technische dienst en machinepark lijken misschien wel complex en uniek, maar dankzij het lerend netwerk weten we dat die universeel zijn en voorkomen bij veel collega-onderhoudsmanagers. Gedaan met het warm water uitvinden. Tijd om het lerend netwerk te raadplegen en efficiënt en praktijkgericht bij te leren van collega-peers!

Methodiek

Samenkomen in een niet-concurrentiële omgeving biedt de mogelijkheid snel en efficiënt bij te leren van anderen en helpt om een eigen vaknetwerk op te bouwen. Tijdens 8 sessies brengen we onderhoudsmanagers uit verschillende productiebedrijven samen om kennis en ervaringen uit te wisselen over veelvoorkomende problemen en uitdagingen in de eigen job. Een vaste mentor waakt over de groepsdynamiek en stimuleert het vertrouwen tussen de leden. Een externe gastspreker reikt een theoretische kapstok aan die we aankleden met leerrijke ervaringen, tips en tricks van de leden. 

Wederzijdse inspiratie staat centraal. Wist je dat we 70% van onze kennis op een informele manier verwerven? Verwacht dus zeker geen klassieke opleiding, maar een groepsgesprek dat nieuwe inzichten en ideeën aanreikt, en waar interactie centraal staat. Elke sessie start met een rondleiding in een van de deelnemende productiebedrijven. 

Gratis proefsessie

Laat je inspireren op onze gratis proefsessie over de lerende netwerken bij ICO Terminals op 18 juni 2024.

Meer info en inschrijven

Programma

Het traject beslaat een aantal vaste thema’s zoals digitalisering van je onderhoudsdienst en een aantal vrije thema’s. Die laatste bepaal je samen met de andere deelnemers op de kick-off tijdens een brainstorm onder begeleiding van je mentor. Aanwezigheid op de kick-off wordt daarom sterk aanbevolen. 

Mogelijke thema’s: 

  • Maintenance 4.0 en IIot
  • OH van kostenpost naar waardenpost 
  • Competentiemanagement van techniekers
  • Feedback gesprekken
  • Omgaan met back-log
  • Spare parts management
  • Real time KPI-sturing
  • Kennisborging
  • Preventief onderhoudsplan
  • Werken met derden

Doelgroep

Maintenance managers en onderhoudsverantwoordelijken die een team van techniekers aansturen en werken in een industrieel productie/maakbedrijf. Je hebt minstens 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie. Niet voor adviesverlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven

Deontologische code

Respect, eerlijkheid en vertrouwelijkheid van informatie zijn key in het lerend netwerk en enkel mogelijk in een gesloten netwerkomgeving, zonder aanwezigheid van derden. Aangezien de sessies en rondleidingen plaatsvinden in de deelnemende bedrijven rekenen wij op je loyauteit en gastvrijheid.  Een overzicht van de lerende netwerken kan je hier raadplegen.

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Wanneer

Prijs

Leden: €1200.00
Niet-leden: €1200.00

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag