Skip to main content
Map

Lerend Netwerk Maintenance Manager

Kennis DELEN is kennis VERMENIGVULDIGEN.
Investeer in je maintenance managers en maak hen het visitekaartje van je onderneming. 

Geïnteresseerd om deel te nemen?
Blijf op de hoogte van de volgende opstart en contacteer projectverantwoordelijke Britte Ødegård.

 

Waarom investeren in een lerend netwerk?

De wereld verandert sneller dan ooit. Ook bedrijven moeten zich steeds sneller aanpassen aan de veranderende tendenzen. Het vermogen om met al die veranderingen om te gaan is één van de belangrijke skills geworden voor leidinggevenden, ook voor onderhoudsverantwoordelijken. Al te vaak worden ze geconfronteerd met vraagstukken waarvoor ze intern geen oplossing vinden. Dringend tijd om het lerend netwerk te raadplegen. 

Methodiek

In het lerend netwerk komen maintenance managers van verschillende productiebedrijven maandelijks samen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Elkaar inspireren staat centraal. Wist je dat 70% van onze kennis op een informele manier wordt verworven? Verwacht dus geen éénrichtingsverhaal, maar een stevig netwerk dat nieuwe inzichten en kennis aanreikt en waar de interactie met de andere deelnemers en de sprekers maximaal is. Elke sessie start steeds met een rondleiding in één van de deelnemende productiebedrijven. 

Waarover gaat het?

Het thema van de eerste sessie is bepaald, de andere thema's kies je samen met de andere deelnemers op de kick off onder begeleiding van de peters. Het is dus belangrijk dat je hierop aanwezig kan zijn. Enkele voorbeelden van thema's:

 • Hoe strategie doortrekken naar de werkvloer?
 • Toyota kata: creatief problemen oplossen
 • Hoe supervisors terug op de werkvloer krijgen? 
 • Maximaal rendement halen uit preventief onderhoudsplan
 • Long term asset plan
 • Beheer van wettelijke keuringen
 • Persoonlijk productiviteit: getting things done
 • Beoordelen en evalueren van medewerkers
 • Betrokkenheid binnen het team

Doelgroep

Dit lerend netwerk richt zich tot maintenance managers, onderhoudsverantwoordelijken en technisch verantwoordelijken van een machinepark binnen een industriële kmo of multinational die leidinggeven aan een team van technici en planners. Niet voor advies verlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. 

Deontologische code

Respect, eerlijkheid en vertrouwelijkheid van informatie in het lerend netwerk is key en enkel mogelijk in een gesloten netwerkomgeving, zonder aanwezigheid van derden. Aangezien de sessies doorgaan in de deelnemende bedrijven en starten met een rondleiding op de werkvloer, rekenen wij op de loyauteit en gastvrijheid van elk bedrijf. 

Een overzicht van de lerende netwerken kan je raadplegen op de website of in onze folder

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Wanneer

Prijs

 • Leden: 1085 euro
 • Niet- leden: 1625 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Dit traject ondersteunt SDG 9. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 9

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag