Skip to main content
Ladingzekering

Ladingzekering: update na de wetswijzigingen

DEZE SESSIE WORDT VOLLEDIG DIGITAAL GEGEVEN.

Vandaag zijn we bijna twee jaar na invoering van de nieuwe wettelijke bepalingen rond ladingzekering en de algemene voorwaarden rond CMR. Veel bedrijven zijn echter niet of onvoldoende op de hoogte van de gewijzigde situatie en de grote verantwoordelijkheid die de wetgever de bedrijven toebedeelde. Daarom organiseren wij met Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen een update waar we gedurende een halve dag dieper ingaan op deze nieuwe wetgeving en u wegwijs maken.

De Vlaamse regering besliste eind 2017 om een aantal wijzigingen door te voeren in de wetgeving aangaande ladingzekering. Dat slaat op de regels inzake ladingzekering en de verantwoordelijkheden hieromtrent, voor zowel de verladers als de afzenders. De regels inzake ladingzekering verschillen voortaan op federaal, op Waals en sindsdien ook op Vlaams niveau:

  • Het toepassingsgebied werd uitgebreid en de verantwoordelijkheden en taken voor de diverse betrokken partijen werden in detail vastgelegd.
  • Er zijn nieuwe taken en verplichtingen voor de vervoerders, bestuurders, verpakkers, verladers en verzenders. Door de wijzigingen verschuift de verantwoordelijkheid van overladingen volledig naar de verlader.

Deze wetswijziging had en heeft dus allicht ook gevolgen voor uw bedrijf, want ze treft elke onderneming die goederen verstuurt.
Op dinsdag 21 april 2020 zorgen wij voor een update en opfrissing van de nieuwe wetgeving en helpen wij u op weg om verder conform de wet te handelen.

Inschrijven voor dit seminarie kan hier. Voor meer info kunt u contact opnemen met Tom Vermeersch.

Gastspreker

Geert Frans – Zaakvoerder GC Advice.

logo

 


 

Contactpersoon

Tom Vermeersch

Member Services/Internationaal Ondernemen

Wanneer

Prijs

  • Voka leden: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro
  • Ambassadors: gratis

Voor dit seminarie kunt u ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Erkenningsnummer: DV.0104126.

logo

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx