Skip to main content

Ladingzekering: Update na de wetswijzigingen

Bijna twee jaar na de invoering van de nieuwe wettelijke bepalingen rond ladingzekering en de algemene voorwaarden rond CMR zijn veel bedrijven nog altijd niet of onvoldoende op de hoogte van de gewijzigde situatie en de grote verantwoordelijkheid die de wetgever de bedrijven toebedeelde. Kom naar een update waar we gedurende een halve dag dieper ingaan op deze nieuwe wetgeving.

ladingverzekering

De Vlaamse regering besliste eind 2017 om een aantal wijzigingen door te voeren in de wetgeving aangaande ladingzekering. Dat slaat op de regels inzake ladingzekering en de verantwoordelijkheden hieromtrent, voor zowel de verladers als de afzenders. De regels inzake ladingzekering verschillen voortaan op federaal, Waals en sindsdien ook op Vlaams niveau:

  • Het toepassingsgebied werd uitgebreid en de verantwoordelijkheden en taken voor de diverse betrokken partijen werden in detail vastgelegd.
  • Er zijn nieuwe taken en verplichtingen voor de vervoerders, bestuurders, verpakkers, verladers en verzenders. Door de wijzigingen verschuift de verantwoordelijkheid van overladingen volledig naar de verlader.

Deze wetswijziging had en heeft dus allicht ook gevolgen voor uw bedrijf want ze heeft een impact op elke onderneming die goederen verstuurt. Op maandag 7 oktober zorgen wij voor een update en opfrissing van de nieuwe wetgeving en helpen wij u op weg om verder conform de wet te handelen.

Spreker

Geert Frans (zaakvoerder GC Advice)

Meer info

Contacteer Nathalie Vandekerchove via mail of bel 0473 66 08 28.

Contactpersoon

Nathalie Van de Kerchove

Opleidingen - Groeitrajecten

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

€ 180 euro (Voka-leden)

Nog geen lid? Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Voor deze activiteit kan u kmo-portefeuille aanvragen, indien u hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Registreer u nu op www.kmo-portefeuille.be

kmo

 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat