Skip to main content
 • Home
 • Activiteiten
 • Lab Zoekmachinemarketing (SEO) en zoekmachineoptimalisatie (SEA)
SEO

Lab Zoekmachinemarketing (SEO) en zoekmachineoptimalisatie (SEA)

Via interactieve sessies leer je jouw SEA en SEO zelf te beheren volgens de regels van de kunst om vervolgens impact voor jouw business te leveren. 

Het is algemeen geweten dat kwalitatieve SEA en SEO meer business oplevert. Bedrijven maken gemiddeld 2 Euro winst voor elke Euro dat ze in SEA investeren. En kwalitatieve SEO levert vaak 50% of méér van de website bezoekers (en dus business). Voor velen blijkt dit niet zo eenvoudig te realiseren. Nochtans kan iedereen het!
Tijdens dit Lab leer je de juiste theoretische inzichten én krijg je praktische hulp van experts. Zo zorg jij ervoor dat SEA en SEO een positieve impact op jouw business hebben. 

Wat zal je leren?
Via interactieve sessies leer je jouw SEA en SEO zelf te beheren volgens de regels van de kunst om vervolgens impact voor jouw business te leveren. 

Programma 
DAG 1 (9 oktober): SEO (organische zoekresultaten) – Fundamentals

 • Wat weten we over het ranking algoritme van Google?
 • Praktische stappen in het opstarten van een SEO-project met o.a. zoekwoordenonderzoek, technische beginselen en hoe goede inhoud schrijven.
 • Wat heb je nodig om door te stoten naar de top 3?

DAG 2 (16 oktober): SEA (adverteren op Google) – Fundamentals

 • Fundamentele inzichten in de werking van SEA.
 • Hoe zelf een campagne bouwen: doelen stellen, budget bepalen, structuur, welke zoekwoorden kopen, teksten opstellen, extra features en automatisaties.
 • De veel gemaakte fouten en hoe op te lossen?

DAG 3 (23 oktober): SEO&SEA - Zelf beheren en optimaliseren

 • Na de eerste 2 sessies moest je zelf aan de slag. In deze 3de sessie worden jouw uitdagingen besproken en geven we praktische tips & tricks voor beheer en optimalisatie: Waar op te letten? Welke technieken brengen geld op?
 • Hoe haal je (strategische) inzichten uit alle data en rapporten?
 • De toekomst van zoekmarketing: tip van de sluier

Doelgroep

 • Je wil zelf aan de slag met SEA en SEO.
 • Je werkt aan je eigen campagnes met beperkte achtergrondkennis en wil er graag meer resultaten mee behalen. 

Sprekers
Birgit DE VRIES heeft +10 jaar ervaring met SEA en was mede-lanceerder van Reprise Media (Reprsie Digital), één van de top-Search Marketing Agencies in België.
Vandaag is zij officieel trainer van het Google Digitaal Atelier en zaakvoerder van Golfbreker Consulting. Ze helpt bedrijven groeien via SEA campagnes mét strategische inzichten, pragmatische consulting & strategie, en via coaching aan bedrijven én digitale agencies.

Nikolaas DE GEYNDT heeft meer dan 15 jaar ervaring opgebouwd als operationele en strategische digitale marketingspecialist die marketingmanagers adviseert, marketingteams leidt en conversiegerichte marketingcampagnes opzet. Hij specialiseert in SEO en Google Analytics.
Momenteel freelancet hij als trainer en is coach bij het Google Digitaal Atelier in Brussel.

Meer informatie
Contacteer Carolien Jans via carolien.jans@voka.be of 014 56 30 30.

In samenwerking met
Agentschap Innoveren & Ondernemen

 

 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 550, excl. btw.
Niet-leden: € 715, excl.btw.

Dit lab wordt gesubsidieerd door Agentschap Innoveren en Ondernemen. Er is geen kmo-portefeuille van toepassing op dit lab.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse