Skip to main content

Lab: Van teamlid naar teamleider 2021-2022

Iedereen is het erover eens, de stap zetten van teamlid naar teamleider is geen evidentie. Via dit Lab wordt u op een praktische en professionele manier klaargestoomd voor uw nieuwe rol als leidinggevende. 

De kunst van leidinggeven is mensen ertoe brengen om zich te engageren tot het leveren van de gewenste output en dit door middel van duidelijke afspraken rond wat, tegen wanneer en hoe. Daarnaast zal een leidinggevende het verschil maken in stijl van aanpak, communicatie en betrokkenheid vanuit de juiste houding. 

We leren u tijdens dit Lab de cruciale vaardigheden aan die nodig zijn om uw nieuwe rol ten volle te vervullen. De verwachtingen zijn immers dat u succesvolle resultaten boekt met uw team, helder communiceert, overleg pleegt, mensen begeleidt en opvolgt en een aangename werksfeer initieert met gemotiveerde en oplossingsgerichte teamleden aan boord.  

Doel: Ontwikkelen van resultaat- en mensgerichte leiderschapsvaardigheden 

Tijdens elke sessie gaan we dieper in op de vaardigheden die u sterker zullen maken in uw nieuwe rol. Onder begeleiding van de coach werkt u een persoonlijk actiepuntenplan uit en ontvangt hierop tijdens de sessies waardevolle feedback van de trainer en deelnemers. 

Methodiek: Leren, delen, oefenen 

De sessies zijn opgevat als een begeleide training waarin we uw basisvaardigheden oefenen. We brengen de leerpunten praktisch en stapsgewijs aan, delen praktische tips en ervaringen en werken met praktijksituaties waarin u dagelijks vertoeft. We geven elkaar feedback en wisselen meningen en ideeën uit om tot inzicht te komen en te groeien naar een aanpak in leidinggeven die bij u past.   

Programma

  • Uw rol - anno 2022 - als leidinggevende  
  • Doelgericht communiceren, de belangrijkste taak van een leidinggevende  
  • Feedback(gesprek) om prestaties op te volgen en (bij) te sturen  
  • Motiveren en 'empoweren' van medewerkers  
  • Omgaan met moeilijke situaties en weerstand  

Resultaat

U wordt geëvalueerd op uw sterke punten en uw groeipunten. Daarnaast krijgt u een actiepuntenlijst met (verder) te ontwikkelen resultaat- en mensgerichte leiderschapsvaardigheden.   

Meer informatie kunt u verkrijgen bij Lisa Den Tandt.

Doelgroep

Basisopleiding voor toekomstige of net startende leidinggevenden in een productieomgeving of recent leidinggevenden die hun skills verder willen professionaliseren. Geen voorkennis vereist. 

Spreker

Gerd Bellemans is een krak in zijn vak op vlak van coaching & begeleiding. Gerd werkte jarenlang als HR manager en kreeg toen ook de erkenning van ‘HR manager van het jaar’. Hij staat gekend voor zijn interactieve aanpak op basis van ervaringen uitwisselen en werken met cases en oefeningen uit te praktijk.

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Adres

ID Punt
Groenbek 10
8790 Waregem

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 890 euro
  • Niet-leden: 1035 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be)
Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Registratienummer: DV.O104126. 

Aantal uren opleiding: 15

kmo

 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group