Skip to main content
Lab⁺: Van teamleider naar manager
 • On- en offline

Lab⁺: Van teamleider naar manager

Heeft u onlangs promotie gemaakt? Koestert u de ambitie om als teamleider door te groeien naar het volgende niveau, het management? Fantastisch nieuws! Tijdens dit lab wordt u volledig klaargestoomd voor uw nieuwe rol.

De volgende stap in uw carrière is binnen handbereik, maar ineens wordt u overvallen door een lichte vlaag van zenuwen. Een normale reactie die hoort bij het krijgen van meer verantwoordelijkheden.

Hoe kunt u succesvol managen in een wereld waarin niets stabiel is? Hoe reageert u als manager adequaat op de complexe en soms tegenstrijdige uitdagingen van vandaag?

De geheime succesformule voor de moderne manager is het managementmodel van de concurrerende waarden, beter gekend als het managementmodel van Quinn. In dit model worden de krachten en zwakheden van elk type leiderschap naar waarde geschat. Het komt er als manager op aan om naast de theoretische kennis achter de modellen ook de hieraan verbonden vaardigheden te verwerven.

We starten de 10-delige lessenreeks met een 360°-rapport waarin we uw persoonlijke sterktes en groeimogelijkheden in kaart brengen aan de hand van het concurrerende waardenmodel. Vervolgens gaan we a.d.h.v. interactieve workshops op zoek naar uw persoonlijke groeimogelijkheden in iedere rol en werken we een persoonlijk actiepuntenplan uit. We evolueren en veranderen ons gedrag door veelvuldig te oefenen, zowel tijdens de sessies als op de werkplek.

Het lab bestaat uit 10 sessies: 

 1. Algemeen kader en bespreking 360°-rapport.
 2. Innovator - U kijkt vooruit en faciliteert aanpassingen en verandering.
 3. Bemiddelaar - U vertegenwoordigt de organisatie naar buiten toe.
 4. Producent - U bent taak georiënteerd, gericht op het behalen van de vastgestelde doelen.
 5. Bestuurder - U bepaalt de doelstellingen en stelt duidelijke verwachtingen.
 6. Coördinator - U zorgt ervoor dat processen over de afdelingen heen op elkaar afgestemd zijn.
 7. Controleur- U analyseert de processen en verwerkt de grote informatiestromen.
 8. Inspirator - U stelt uzelf verantwoordelijk voor een goede samenwerking en teamgeest.
 9. Mentor - U zet zich in voor de ontwikkeling van uw mensen.
 10. Afsluitende terug- en vooruitblik.
quinn

Doelgroep

Voor eerstelijnsverantwoordelijken uit een productieomgeving, brigadiers, teamleaders, supervisors, meestergasten, ... die (willen) doorgroeien naar het volgende niveau, het management, en daarvoor nieuwe vaardigheden en inzichten willen ontwikkelen. 

Spreker

Marleen Miechielsen, zaakvoerder van MTC bvba. Marleen haar trainingen zijn bekend in heel Vlaanderen. Ze maakt er een erezaak van om de concrete leefwereld van de deelnemers als uitgangspunt te nemen: de eigen taken en situatie zijn de basis van de opleidingen die ze geeft. De mix van theorie en praktijk staat garant voor een unieke leerervaring.

Inschrijven voor dit lab kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Britte Ødegård.

Ondanks de coronacrisis en de getroffen voorzorgsmaatregelen waarbij onder meer al onze activiteiten tot 3 april 2020 worden opgeschort, blijven wij u verder informeren over onze activiteiten die gepland zijn na deze datum. U kunt zich hoe dan ook al inschrijven. Wij houden u verder op te hoogte.

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 1450 euro
 • Niet-leden: 1800 euro

Voor deze activiteit kunt u gebruikmaken van de kmo-portefeuille. (Erkenningsnummer: DV.O104126)

logo

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group