Skip to main content
firefighter

Lab: Van brandjesblusser naar coachend leidinggevende

Voor leidinggevenden uit een productieomgeving.

Heeft u het gevoel dat u dag in dag uit van het ene probleem naar het andere moet hollen? Wilt u graag een werksituatie waarin alles gecontroleerd verloopt en waar u tijd heeft om ten gronde alle problemen aan te pakken? Investeer 5 halve dagen in uw persoonlijke aanpak en stoom uzelf volledig klaar op uw verbeterde rol als leidinggevende a.d.h.v. een concreet actieplan. Gevolg is dat u gegarandeerd een coach wordt met aanzien!

Elke sessie gaan we dieper in op de acties die nodig zijn om uzelf en de afdeling op een hoger niveau te tillen. U wordt op een gestructureerde manier begeleid in het helder begrijpen van de nieuwe aanpak. Eenmaal u de klik gemaakt heeft, kunt u na elke sessie meteen aan de slag om het geleerde om te zetten in concrete verbeterpunten. Bij opstart van elke sessie worden de concrete actiepunten en ervaringen van uzelf en van uw collega’s besproken zodat we meteen kunnen bijsturen waar nodig. 

Methodiek

De sessies zijn opgevat als een begeleide training waarin we u nieuwe inzichten/werkwijzen aanreiken en ze leren toepassen in de praktijk. We brengen de leerpunten praktisch en stapsgewijs aan en delen praktische tips en ervaringen, gebruikmakend van praktijksituaties. We geven elkaar feedback en wisselen meningen en ideeën uit om tot inzicht te komen en te groeien naar een aanpak in leidinggeven die bij u past. U krijgt de kans om tussen de sessies door van gedachten te wisselen met uw trainer die steeds bereid is van te helpen waar nodig.

Programma 

  1. Timemanagement: waar ligt de oorzaak van mijn overvolle agenda? Hoe kan ik streven naar beter en hoe pak ik dit aan? 
  2. Talentmanagement: welk potentieel heb ik in mijn afdeling en hoe wordt dit benut?
  3. Motiveren: hoe krijg ik mijn mensen zo ver om een tandje bij te steken zonder dat ze het opgelegd worden?
  4. Delegeren: is een kunst als u de techniek beheerst. U leert de knepen van het vak die echt het verschil maken door ze meteen toe te passen tijdens de sessies.
  5. Verbeteringen: hoe werk ik aan verbeterprojecten op een systematische manier? Hoe beheers ik mijn dag?

Doelgroep

Ervaren leidinggevenden werkzaam in een productieomgeving die bewust willen kiezen voor een andere aanpak van leidinggeven om alles beter onder controle te hebben.

Spreker

Als gecertificeerde coach heeft Chris Bourgois van Coach2Succes  een 10-tal jaar ervaring in hr-gerelateerde topics: personal coaching van leidinggevenden, voeren van evaluatiegesprekken, motiveren van mensen, communiceren op de werkvloer, hoe weerstand tegen verandering omzetten in meewerkende houding, voeren van moeilijke gesprekken, hoe omgaan met vakbonden.
Daarvoor bouwde hij 22 jaar ervaring op bij Bekaert. 

Ontdek ook deze interessante labs

Lab: van teamlid naar teamleider - start woensdag 30 januari link
Lab: Asset Based Talent Management voor technische verantwoordelijken - start 12 februari link
Lab: van teamlid naar teamleider (Franstalig) - start maandag 29 april link

Meer info

Inschrijven voor dit LAB kunt u hier. Meer info? Contacteer Britte Ødegård, 056 23 50 47.

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 890 euro
  • Niet-leden: 1035 euro

Extra

Voor dit Lab kunt u ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Erkenningsnummer: DV.O104126.

kmo

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx