Skip to main content

Lab Undercover Innovator

AIO

“Innovatie?… pfff”. We weten wel dat het belangrijk is, maar het begint stilaan een beetje een holle term te worden. Je hebt al een keer een post-it brainstorm gedaan, en ideeën gepresenteerd en aan een innovatie wedstrijd deelgenomen, maar er is niets veranderd. Waarom blijven proberen? Wat kan jij nu nog doen om innovatie te gaan stimuleren, wanneer iedereen al huivert bij het horen van de term? Wel, misschien kan het ook wel stiekem. Hoe hol ook, we weten dat innovatie wel echt belangrijk is. Cruciaal zelfs. Het is alleen niet gemakkelijk om je team of collega’s uit hun oude gewoontes te trekken. Met deze opleiding willen we je helpen om je eigen innovatie capaciteit beter te begrijpen en je team meer te laten innoveren, maar wel op een stiekeme manier. We geven je inzichten, tips & tricks mee om jezelf en je collega’s stiekem innovatiever te laten werken. We starten daarvoor bij jou en je eigen sterktes om te innoveren. Met een korte, onderbouwde test meten we op voorhand jouw profiel. Met jouw resultaten gaan we aan de slag en krijg je inzicht welke rol in een innovatieproces jou ligt en welk soort ondersteuning van anderen je kan gebruiken. Van daaruit gaan we kijken naar wat er op team niveau belangrijk is en hoe je dit in je eigen team kan toepassen. Je krijgt daarvoor een helder model mee rond teamwerk dat je makkelijk kan toepassen op je eigen team. Op die manier krijg je een zicht op het hele innovatieproces, jouw rol daarbij de rol van het team en leidinggevenden/organisatie. Voor elk punt krijg je concrete tips en technieken mee die je kan gaan toepassen in je werk om stiekem innovatie te gaan versterken in je team en organisatie.

Wat leer je?

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

  • je tips geven om je eigen innovatief werkgedrag te versterken
  • je inzicht te geven in je eigen sterktes en zwaktes rond innovatie obv een onderbouwde test
  • je een raamwerk te geven om naar team innovatie te kijken
  • je technieken meegeven om innovatie te versterken in je team
  • je inzicht geven hoe leidinggevenden en organisaties met innovatie omgaan Undercover Innovator
  • je tips en technieken meegeven om vanuit jouw positie leidinggevenden en de organisatie meer bij innovatie te gaan betrekken.

Hoe lang duurt het?

  • 3 lesblokken van 3u

Voor wie is dit?

  • Iedereen die interesse heeft om vernieuwing tot stand te brengen binnen zijn eigen team, bedrijf of daarbuiten en/of interesse heeft in innovatie processen. Er is geen voorkennis vereist.

Spreker

  • Geert Dewael - The Forge

TheForge

Contactpersoon

Carolien Jans

Project manager

Adres

Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

550 EUR (excl. BTW)

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Ontdek onze vacatures!
De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx