Skip to main content
 • Home
 • Activiteiten
 • Lab: Strategie vertalen naar operationele doelstellingen en KPI's
Lab: Strategie vertalen naar operationele doelstellingen en KPI's
 • Online

Lab: Strategie vertalen naar operationele doelstellingen en KPI's

Een goede strategie-implementatie is belangrijker dan ooit. Een handig hulpmiddel hiervoor is het gebruik van KPI’s. Met goede KPI’s is het namelijk mogelijk om de strategie-implementatie op te volgen en bij te sturen.

In dit lab leert u de prestaties van uw organisatie en teams te managen én structureel te verbeteren. U weet dat u (strategische) doelstellingen en key performance indicators (KPI’s) nodig hebt, maar welke zijn nu de beste? En hoeveel? En voor wie? 

Tijdens dit lab worden deze verschillende aspecten in 3 stappen besproken en vertaald naar praktische toepassingen. Het lab biedt een antwoord op onderstaande vragen:

 • Op welke manier kunnen we strategische doelstellingen concreet maken binnen onze organisatie?
 • Wat zijn de kenmerken van bruikbare prestatie-indicatoren? Wat zijn de voordelen? En de beperkingen?
 • Op welke manier kunnen we een dashboard opmaken voor onze organisatie of team?
 • Hoe zorgen we ervoor dat we op koers blijven, dat onze inspanningen bijdragen tot dezelfde doelen?
 • Wat is het belang van leiderschap, communicatie en bedrijfscultuur? Hoe betrekken we medewerkers bij het gebruik van prestatie-indicatoren?

Inschrijven voor dit online lab kan via deze link

Doelgroep

Zaakvoerders, leidinggevenden operationeel, productie, maintenance, quality, engineering,...

Spreker

Els Maes is de zaakvoerder van alnus, gespecialiseerd in het geven van organisatorisch en operationeel bedrijfsadvies. Els is licentiate in de economische en sociale wetenschappen en was gedurende 11 jaar plant manager bij een West-Vlaamse KMO. Els is sterk begaan met de werking van organisaties waarbij strategische doelen, mensen en processen centraal staan. Ze is gastdocente voor meerdere management opleidingen

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 890 euro
 • Niet-leden: 1035 euro

Voor dit lab kunt u ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126. 
Aantal opleidingsuren: 15

kmo

 

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar louis.vermeulen@voka.be en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DigiChambers
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD Worx