Skip to main content
debiteurenbeheer

Lab Stappenplan debiteurenbeheer

Onbetaalde facturen... het blijft een permanente zorg in het bedrijfsleven en elke ondernemer krijgt er ooit mee te maken. De mogelijke oorzaken van wanbetaling zijn zeer divers, maar zelfs nu het economisch beter gaat, blijft het probleem bestaan. In deze 2-daagse opleiding schetsen we het wettelijk kader en ga je zelf praktisch aan de slag met je eigen debiteurenbeheer.

Programma

Dag 1 – 5 maart
Hoe werk je een debiteurenadministratie uit? Welke preventieve en curatieve maatregelen kan je treffen en op welke valkuilen moet je letten?

  • wettelijk kader
  • belang van debiteurenbeleid- en beheer: directe en indirecte gevolgen van een lange betalingstermijn of laattijdige betalingen.
  • preventieve maatregelen: minder wanbetalers in drie stappen
  • curatieve maatregelen 
  • processen 
  • een externe partner kiezen
  • probleemsituaties (WCO, faillissement Collectieve schuldenregeling, …)

Dag 2 – 12 maart
We passen de theorie toe op jouw bedrijf en we nemen het telefonisch en schriftelijk debiteurenbeheer onder de loep. Wat mag je zeggen tijdens een incassogesprek? Hoe schrijf je een goede rappelbrief? Hoe onderhandel je om snel te incasseren?
De deelnemers werken met hun eigen aanmaningen. Zo kunnen de principes onmiddellijk toegepast worden op de eigen brieven en gaan de deelnemers naar huis met een compleet instrumentarium om in te praktijk te brengen.

Doelgroep
Ondernemers, bedrijfsleiders, financiële en commerciële medewerkers en verantwoordelijken. Kortom: iedereen de bekommerd is om het betaalgedrag van z'n klanten.

Jouw trainer
Marleen Miechielsen van Miechielsen Training & Consulting (MTC) verzorgt al meer dan 10 jaar opleidingen voor Voka. Haar steeds zeer gewaardeerde aanpak is zeer praktijk-, resultaat-, en ervaringsgericht. Marleen schreef ook diverse boeken over debiteurenbeheer.

Meer informatie
Contacteer Carolien Jans via carolien.jans@voka.be of 014 56 30 30.

In samenwerking met

Agentschap Innoveren & Ondernemen

Contactpersoon

Carolien Jans

Coördinator Innovatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Mechelen)
Onze-lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 550, excl. btw.
Niet-leden: € 715, excl.btw.

Dit lab wordt gesubsidieerd door Agentschap Innoveren en Ondernemen. Er is geen kmo-portefeuille van toepassing op dit lab.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

banner AC S Accountants april
banner VanRoey april
Dpd april
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse